FOTO Muzeul Antipa, modernizat după 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul „Grigore Antipa“ din Bucureşti este cel mai „bătrân“ şi cel mai mare muzeu de ştiinţe naturale din România. Instituţia există de 100 de ani şi este pentru prima dată când este modernizată, nu doar „cârpită“.

„Este singurul muzeu unde oamenii vin la diferite momente din viaţa lor, începând de la vârsta preşcolară, până când ajung bunici şi îşi aduc nepoţii. Şi acest lucru nu este valabil doar pentru bucureşteni, ci pentru oameni din întreaga ţară", a spus directorul general adjunct al instituţiei, Ioana Matache.

Lucrările de modernizare ar trebui să fie gata în luna iunie a acestui an, iar suma alocată este de 11 milioane de euro, cea mai mare repartizată vreodată pentru renovarea unui muzeu. Colaborează scenografi, specialişti în domeniul IT, artişti plastici, designeri, specialişti în instalaţii şi aclimatizare şi muncitori specializaţi în mutări de exponate, dotaţi cu echipamente moderne.

Prezentarea exponatelor va fi făcută precum în filmele 3D. „Exponatele vor fi înfăţişate după scenarii inspirate din viaţa reală a vieţuitoarelor. Muzeul va fi cel mai modern din ţară, la standardul european, spectaculos şi instructiv, un muzeu de secolul XXl", a declarat Matache.

Axul principal al expoziţiei va fi trasat de cele mai spectaculoase exponate. Va începe în holul de la intrare, unde vizitatorii vor fi întâmpinaţi de mamut, şi apoi de cel mai mare animal din muzeu, înalt de 4,5 metri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite