FOTO Avram a plâns la Tribunal: „Sunt nevinovat. Am ajuns aici din cauza preşedinţilor care nu mai aveau acces la butoane“. Mâine află dacă va fi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Avram va afla astăzi, în urma recursului, dacă rămâne în arest sau va fi cercetat liber
Vasile Avram va afla astăzi, în urma recursului, dacă rămâne în arest sau va fi cercetat liber

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram a declarat în faţa judecătorilor că este nevinovat şi că „procesele verbale care conţin transcrierea convorbirilor telefonice sunt ilogice"

Soţia lui Avram plânge întruna

UPDATE 16.28. Avram a izbucnit în plâns la finalul audierilor când a aflat că decizia se va da mâine.

„N-am încălcat niciodată legea, n-am luat bani. Am încercat să nu existe niciun fel de influenţe asupra arbitrilor, să se întrerupă lucrurile necurate. N-am intervenit niciodată în problemele de arbitraj. Am doi copii arbitri şi nu-mi permiteam să calc strâmb.

Este clar că s-a dorit îndepărtatea mea de către preşedinţii care nu mai aveau acces la butoane. I-am spus preşedintelui FRF că nu vreau să fac delegări, că vreau să mă ocup de proiecte de dezvoltare. Mi-a spus că nu se poate, eu sunt preşedinte, eu răspund. Nu sunt un pericol public din moment ce nu mai sunt preşedintele CCA. Am fost ameninţat că mă schimbă. Mi s-a spus să mă închid în cameră cu ei să discutăm. da ce, suntem în junglă?"

image
Sorin Ţerbea şi Vasile Avram (cel mai scund), încătuşaţi la tribunal / Foto: Marian Iliescu
image

Dă click pe imagini pentru fotogalerie!

Avram: "Mă aflu aici total nevinovat!"
Întrebat despre tabloul pe care trebuia să îl primească de la Ţerbea, fostul şef al CCA a spus că "mă aflu aici total nevinovat. Nu am primit niciodată o sumă de bani, nici de la Ţerbea, nici prin intermediari. Nu am lăsat niciodată impresia că vreau bunuri. Cred că procesele verbale pe care se bazează motivarea instanţei de fond sînt ilogice, la fel ca şi concluzia trasă de instanţă. De asemenea, încheierea se bazează pe convorbiri telefonice, iar din acestea nu rezultă că aş fi cerut ceva. De asemenea, rapoartele de observare întocmite de arbitri nu mă incriminează. Nu mă incriminează nici declaraţiile recepţionerului sau ale pilotului. Pe recepţioner nu-l cunosc, singura legătură e că-l cheamă ca pe mine, Vasile. În drum spre Tg.Mureş am stat pe bancheta din spate a elicopterului, cu căştile pe urechi şi tremuram de frică. De ce să-mi dea Ţerbea bani prin recepţioner sau pilot cînd eu am luat masa cu el? A fost la mine acasă, a fost la nunta fiului meu şi la altă nuntă la care am fost naşi. De ce să-mi fi dat cei 19.000 de euro prin interpuşi"?

UPDATE 16.10. Avram susţine că  trebuie judecat în libertate
„Cum pot să fiu considerat pericol pentru ordinea publică, când eu am acţionat întotdeauna pentru prevenirea faptelor de corupţie? De fiecare dată le spuneam arbitrilor să se ferească şi să nu bage în seamă faptul că anumiţi oameni spun că sunt prieteni cu Vasile Avram. Am spus de atâtea ori: «Duceţi-vă acasă şi daţi-le banii înapoi!» Am atenţionat preşedintele FRF şi pe cel al LPF de atitudinea conducătorilor de cluburi, care ajunseseră să mă şantajeze, să mă ameninţe. Cu unii am ajuns să mă bat la telefon. Sorin Ţerbea mi-a propus un tablou basorelief, dar i-am spus că fără chitanţă fiscală nu-l primesc. Nu am văzut tabloul".

Chestionat de magistrat dacă ştie cazuri de oameni din FRF care i-au şpagă, Avram a replicat: „Nu, am fost chemat de domnul procuror Badea pentru o discuţie cu dînsul. Am dat o declaraţie, mi s-au pus vreo şase întrebării, dacă am afaceri cu Mircea Sandu şi cu Dumitru Dragomir, dacă ştiu cazuri de oameni care au luat bani pentru licenţierea lui Poli, de la Marian Iancu, dacă ştiu despre declaraţia lui Sandu în presă că ar fi dat 1,5 milioane de euro pentru FRF şi 500.000 de euro pentru arbitri şi am zis că nu ştiu“.

Acelaşi magistrat l-a mai întrebat pe Vasile Avram dacă putea recuza un arbitru la un Steaua-Dinamo, spre exemplu. „Normal, eram şeful CCA şi aveam drept de decizie. Puteam recomanda şefului de delegări să caute un alt arbitru, dacă eu constantam că nu îndeplineşte condiţiile ca să fie delegat. Îi spuneam că nu sunt de acord cu componenţa acelei brigăzi, fără să-i indic un alt arbitru. Trebuia să găsească altul", a spus Avram, care a mai subliniat faptul că se mai consulta, din când în când, şi cu Mircea Sandu.

UPDATE. „Întotdeauna am acţionat pentru prevenirea actelor de corupţie", a spus în faţa instanţei Vasile Avram. Fostul şef al arbitrilor a susţinut în continuare că nu-i cunoaşte pe recepţionerul Hotelului President din Tg. Mureş şi nici pe pilotul elicopterului care l-ar fi adus la Bucureşti şi prin intermediul cărora - susţin procurorii DNA - ar fi luat şpagă 19.000 de euro de la omul de afaceri Sorin Ţerbea. Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi recursul la arestarea preventivă a lui Vasile Avram pentru luare de mită şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea

Ce a mai declarat Avram în faţa judecătorilor:

În aprilie-mai am fost citat la DNA, unde am stat circa o oră jumătate. Procurorul mi-a pus cinci întrebări:

1. Dacă am afaceri cu Mircea Sandu (preşedintele FRF)?
2. Dacă am afaceri cu Dumitru Dragomir (şeful LPF)?
3. Dacă ştiam că Mitică Dragomir a luat bani de la Marian Iancu (patronul Poli Timişoara) legat de licenţierea echipei Poli Timişoara?

4. Ce ştiu despre declaraţia lui Mircea Sandu făcută în presă legată de suma de două milioane de euro, din care 500.000 de euro ar fi ajuns la arbitri?

5. Dacă am discutat cu Gigi Becali la nunta fiului meu?

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite