Fostul colonel SRI Daniel Dragomir susţine că George Maior ar fi fost interceptat de Florian Coldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Dragomir   FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Dragomir   FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir susţine că ex-directorul SRI George Maior a fost ascultat de cel care era mâna lui dreaptă, Florian Coldea. Concret, Dragomir spune că George Maior a fost interceptat la comanda lui Florian Coldea într-un dosar în care era implicat finul lui Maior, Mircea Ursache de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

”Îmi aduc aminte de o situaţie în care chiar domnul Maior a fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională de către domnul Coldea. În 2013, Serviciul a început o activitate în zona pieţei de capital şi au fost obţinute mai multe manadate de siguranţă naţională care erau lucrate după venirea doamnei Kovesi în binom, că nu pot să spun foarte multe detalii concrete. Doamna Kovesi şi domnul Coldea rezolvau ei acolo un dosar în zona pieţei de capital care implica o persoană extrem de apropiată de domnu Maior. Acea persoană şi domnul Maior erau ţinte în acel mandat de siguranţă naţională”, a declarat Draniel Dragomir pentru B1 TV.

De aici i s-ar fi tras şi căderea Alinei Bica, spune Dragomir. Ea ar fi fost cea care l-a anunţat pe Maior că este ţintă într-un dosar, iar de atunci a căzut în dizgraţia lui Florian Coldea.

”Şefa DIICOT, Alina Bica, merge la George Maior şi îi spune: «vezi că am primit informări venite/disjunse dinspre DNA spre DIICOT de pe piaţa de capital şi eşti tinţă în acele mandate». Ştiţi ce a făcut domnul Maior? După o săptămână s-a dus la doamna Bica şi i-a spus: «Alina, am verificat, aşa este, am vorbit cu Florian, dar să ştii că nu eu sunt ţintă». Din acel moment, Florian Coldea a urât-o pe Alina Bica de moarte”, a dezvăluit Dragomir.

Pe de altă parte, şi George Maior avea oameni pe care îi intercepta. Printre ei, chiar fostul preşedinte Traian Băsescu.

”Dan Andronic şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu era ascultaţi pentru a vedea ce fac. Timp în care Kovesi şi cu Coldea o ascultau pe Bica şi pe Maior. Timp în care şi Bica încerca să asculte şi ea dar după cum vedem nu i-a ieşit... Asta era lumea anticorupţie, o luptă între găşti”, a mai spus Daniel Dragomir.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite