Fiul şefului CJ Cluj rămâne în arest, recursul procurorilor la eliberarea pe cauţiune fiind admis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui CJ Cluj, rămâne în arest FOTO Adevărul
Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui CJ Cluj, rămâne în arest FOTO Adevărul

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, acuzat de trafic de droguri, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Cluj a admis, joi, recursul procurorilor DIICOT împotriva deciziei de eliberare pe cauţiune, sentinţa fiind definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat pentru Mediafax că instanţa a admis, joi, recursul procurorilor DIICOT împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj, instanţă care a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă.

În 11 ianuarie, Tribunalul Cluj a admis cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, cauţiunea fiind stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată cu recurs de către procurori, astfel că Uioreanu nu a fost eliberat, până la o sentinţă definitivă.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie anul trecut, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut de către procurorii DIICOT - Structura Teritorială Cluj.

Conform unor surse judiciare, fiul lui Horea Uioreanu este suspectat că ar fi vândut haşiş în unităţi de învăţământ. Ulterior, el a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane cercetate în acelaşi dosar, de Tribunalul Cluj, care arăta în motivarea sentinţei că "inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane".

În 3 ianuarie, Tribunalul Cluj a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, declara că nu ştie nimic despre acest caz, pentru că este fiul său din prima căsătorie, are 16 ani şi locuieşte împreună cu mama lui.

Alexandru Uioreanu, care este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică, are situaţia neîncheiată la cinci materii din cauza absenţelor, afirma directorul liceului, Marius Loga.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite