Fiscul scoate la licitaţie un teren din centrul Bucureştiului, pe care se află o clădire a Ambasadei Austriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitaţie un teren situat în centrul Capitalei, la un preţ de pornire de un milion de lei, ocupat parţial de o clădire aflată în proprietea statului austriac, în care a funcţionat în trecut Secţia Consulară a Ambasadei Austriei în România.

Astfel, Fiscul organizează joi, 14 iulie, licitaţie pentru vânzarea unui teren intravilan, cu o suprafaţă de 435 de metri pătraţi, situat pe Strada Vasile Lascăr din Bucureşti, ocupat parţial de un imobil (construcţie), cu o suprafaţă construită la sol de 250 de metri pătraţi, proprietatea Ambasadei Austriei din România, se arată în anunţul publicat pe portalul ANAF. Preţul de pornire în licitaţia de vânzare a terenului este de 999.044 de lei (221.000 de euro). La licitaţie se pot înscrie atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, iar pasul de licitaţie este de 5.000 de lei.  

Terenul intravilan scos la licitaţie a aparţinut unei firme care a fost lichidată şi radiată de la Registrul Comerţului, conform cadrului legal în vigoare la momentul respectiv, astfel că acesta a trecut în proprietatea privată a statului. 

Şi Ambasada Austriei în România vrea să vândă clădirea respectivă, care acum este neocupată şi nefolosită. 

„Clădirea situată în Bucureşti, pe terenul de pe Strada Vasile Lascăr, numărul 51, scos la vânzare prin licitaţie publică de către ANAF,  este proprietatea statului austriac, actualmente fiind neocupată şi nefolosită. Ambasada Austriei intenţionează să vândă această clădire; persoanelor fizice şi/sau juridice interesate de achiziţie li se recomandă să se adreseze Ambasadei“, au declarat, pentru „Adevărul“, reprezentanţii Ambasadei Austriei în România.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite