Firmele pot depune aplicaţiile REVISAL şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
revisal
revisal

Salariaţii ITM-urilor vor lucra în acest weekend pentru a prelua aplicaţiile REVISAL (aplicaţie informatică pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, în format electronic).

Românii sunt specialişti în amânarea până în ultima clipă a problemelor. Aşa se întâmplă şi cu depunerea aplicaţiilor REVISAL, se pare.

După ce s-a constatat că patronii bucureşteni au lăsat pentru ultima zi lucrătoare depunerea aplicaţiilor, Ministerul Muncii şi Inspecţia Muncii au luat decizia ca la Bucureşti să se lucreze sâmbătă şi duminică.

Astfel, vineri se lucrează până la orele 19.00, iar sâmbătă şi duminică, până la orele 16.00.

De asmeenea, personalul a fost suplimentat cu 60 de oameni, pentru preluarea datelor aduse pe dischete, şi cu 2 informaticieni care să asigure funcţionarea serverului şi preluarea aplicaţiilor transmise online. 

Deşi situaţia nu este la fel de gravă în provincie, s-a transmis o circulară şi pentru ITM-urile judeţene, în care li se cere să ia măsuri similare.

Reamintim că la 31 octombrie 2011 expiră termenul pentru depunerea aplicaţiilor REVISAL de către agenţii economici, iar fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi de a transmite la inspectoratul teritorial de muncă un registru general de evidenţă a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite