Familia tripleţilor îşi ia maşină cu banii de la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luana, Andrada şi Alesia, alături de mama lor
Luana, Andrada şi Alesia, alături de mama lor

Familia Danciu din Aiud va primi retroactiv 36.000 de lei, indemnizaţia de creştere a tripletelor Luana, Andrada şi Alesia (4 ani). Dispoziţia a fost dată, la sfârşitul săptămânii trecute, de Curtea de Apel Alba, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Mama tripletelor, Ionela Danciu, a determinat statul român, după doi ani de procese, să modifice Legea 1025/2006 privind indemnizaţiile pentru creşterea copiilor. Astfel, din vara anului 2009, indemnizaţia de 600 de lei se acordă pentru fiecare copil născut.

Banii, în rate

După această victorie în instanţă, familia Danciu a cerut să primească retroactiv banii ce li s-ar fi cuvenit de la naşterea fetelor până la intrarea în vigoare a noii legi. „Sunt convinsă că Agenţia Judeţeană Alba, prin reprezentanţii săi, nu mă va şicana şi nu va întârzia plata drepturilor de care am fost lipsiţi", a spus Ionela Danciu. Suma va fi însă virată eşalonat.

„Aşteptăm să primim înştiinţarea din partea instanţei. Recursul făcut de instituţia noastră a fost considerat nefondat. Noi vom trimite dosarul şi actele la minister, iar acesta va urma să vireze eşalonat banii prin intermediul instituţiei noastre", a precizat Mircea Fiţ, consilier juridic la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Alba.

Cu cei aproape 10.000 de euro, familia vrea să cumpere o maşină. „Nu e un lux, o maşină de familie e o necesitate, iar cei 36.000 de lei ne vor ajuta să o putem cumpăra. Avem familie mare acum", a spus tatăl, Ionuţ Danciu. În toată ţara sunt pe rol 43 de procese prin care se solicită plata retroactivă a acestor indemnizaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite