Evenimentele de Ziua Naţională scot în stradă aproape 10.000 de poliţişti din Capitală şi din 34 de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de persoane sunt aşteptate de 1 Decembrie la Arcul de Triumf FOTO Mihaela Cojocariu
Mii de persoane sunt aşteptate de 1 Decembrie la Arcul de Triumf FOTO Mihaela Cojocariu

Aproape 10.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi, pe 1 decembrie, pentru a asigura ordinea publică la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale în Capitală şi în 34 de judeţe. Potrivit unor estimări, peste 150.000 de persoane vor participa la aceste manifestaţii.

„Sunt prevăzute să se desfăşoare manifestări publice şi ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, pe raza a 34 de judeţe şi a Municipiului Bucureşti, în 73 de locuri, la care vor participa aproximativ 151.600 de persoane. Poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Poliţia Română.

Din totalul poliţiştilor mobilizaţi pentru 1 Decembrie, 1.505 sunt de la poliţia rutieră, 5.977 de la ordine publică, 685 de la investigaţii criminale, 587 de la Poliţia Transporturi, iar 385 din cadrul altor structuri.

Potrivit sursei citate, 3.986 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.346 pedestre şi 2.640 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 404 trenuri de călători, în special pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 333 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 21 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Efectivele de Poliţie Transporturi vor patrula în 15 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 28 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Pe de altă parte, Poliţia Română anunţă că va participa la parada naţională organizată în Bucureşti cu efective şi tehnică, respectiv motociclete şi autospeciale de intervenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite