Europol, despre cerinţele de angajare în Poliţie: Nu se caută specialişti, ci doar „doritori” care se pot perfecţiona ulterior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Reprezentanţii Sindicatului Europol au analizat modul cum se fac angajările în Poliţie si acuză că nu sunt căutaţi specialişti în domeniu, ci doritori care se pot perfecţiona pe viitor. Cei de la Europol spun că sistemul este gândit prost şi că „totul porneşte strâmb încă de la momentul alegerii şefului".

Persoana nu are cunoştinţe necesare pentru organizarea şi coordonarea unui domeniu şi nici nu poate să înţeleagă scopul şi rolul pregătirii profesionale, mai susţin sindicaliştii care vin cu exemple.

Cel mai evident exemplu este în cazul serviciului/biroului de conducere autovehicule cu regim prioritar. Aici s-au făcut propuneri de persoane care să ocupe astfel de poziţii care în afară de faptul că deţin PC sau că lucrează la rutieră, nu au nicio pregătire de specialitate în conducerea defensivă. Vedem că în draftul de fişa postului de mai sus, şefii au lăsat condiţii/cerinţe cât mai generice, tocmai pentru a-şi putea aduce oamenii "favoriţi" lor. Mai mult, se impune să deţii doar categoria B pentru a fi instructor, asta în condiţiile în care tu trebuie să pregăteşti şi poliţişti care conduc motociclete, autocare, autoutilitare etc”, arată sindicaliştii de la Europol.

Reprezentanţii de la Europol spun că potrivit fişei postului, instituţia nu caută specialişti, ci „doritori” care se pot perfecţiona în timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite