Droguri de mare risc impregnate în foi de hârtie, introduse în penitenciare, cu ajutorul rudelor deținuților

0
Publicat:

Ample percheziții au loc joi, 25 mai 2023, în patru județe din țară, la persoane suspectate că au introdus droguri într-un penitenciar. Acestea erau impregnate în foi de hârtie şi trimise persoanelor private de libertate, în urma vizitelor efectuate de rude.

Droguri introduse în penitenciare FOTO: ARHIVĂ
Droguri introduse în penitenciare FOTO: ARHIVĂ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi- Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Galaţi, efectuează 22 de percheziții domiciliare în județele Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei unităţi de penitenciar, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar ar fi fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, păstrate și distribuite, în schimbul unor importante sume de bani, persoanelor private de libertate.

 „Drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive ar fi fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate, în urma vizitelor efectuate de aparținători”, au anunțat anchetatorii. 

De asemenea, o parte importantă a drogurilor și substanțelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar ar fi fost traficată către alte unități de deținere, prin intermediul persoanelor private de libertate, care erau transferate, în vederea soluționării diverselor cauze penale, pe care la aveau la mai multe instanțe din țară. 

Audierile urmează a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galaţi.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București şi poliţiştilor din penitenciarele din Galați, Brăila și București.

  Peste 300 de percheziţii au loc la grupări infracționale

Procurorii şi poliţiştii efectuează, joi, 25 mai, peste 300 de percheziţii la grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitate informatică.

„La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, procurorii DIICOT, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. De asemenea, sunt vizate şi cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitatea informatică. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere", a anunțat DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite