Drept la replică : Televiziunile Intact au trimis la Guvern documentele de închiriere pentru sediul Antena 3 şi blocul Grivco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Intact Media Group din blocul Grivco
Sediul Intact Media Group din blocul Grivco

Intact Media Group a trimis un drept la replică după ce ziarul “Adevărul” a publicat articolul “Stratagemele lui Voiculescu ca să evite executarea silită”.

Potrivit articolului publicat, de aproape 2 ani Fiscul încearcă fără succes să pună mâna pe bunurile familiei Voiculescu, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), de care a fost găsit vinovat  Dan Voiculescu. Tertipurile folosite de acesta au avut succes până acum. În urmă cu fix o săptămână, la solicitarea ANAF, Curtea de Apel - instanţa care a judecat dosarul ICA, stabilea că nu există niciun impediment pentru ca decizia de confiscare să nu poată fi pusă în aplicare.

Avocaţii lui Voiculescu au scos însă din mânecă un alt as pentru ca sediul Antenei 3 să rămână în continuare în familie. Astfel că, pe 25 februarie, la Judecătoria Sectorului 5 va fi primul termen al unui nou proces intentat de Antena 3 statului român, pe motiv de „îmbogăţire fără justă cauză“.

Articolul poate fi citit aici “Stratagemele lui Voiculescu ca să evite executarea silită”.

Prezentăm integral dreptul al replică al Intact Media Group

"Bucureşti, 02.02.2016 -  În legătură cu informaţiile false apărute în presă în ceea ce priveşte destinaţia chiriei sediului în care Antena 3 şi celelalte televizuni ale trustului Intact Media Group îşi desfăşoară activitatea, facem următoarele precizări:

1.    Urmare a Sentinţei Penale nr. 888/A/08.08.2014 şi a deciziilor ulterioare, mai multe clădiri, printre care şi sediul Antenei 3, au fost trecute în proprietatea statului şi intabulate în favoarea acestuia începând cu dată de 23.10.2014 (aşa cum reiese şi din documentul anexat).

2.    Niciun membru al familiei Voiculescu şi nicio companie la care membrii familiei Voiculescu sunt proprietari nu primesc chirie de la Antena 3 şi de la nicio altă televizune sau entitate a grupului media.
În plus, Antena 3 şi celelalte societăţi care compun grupul media au întreprins demersuri către Guvern pentru încheierea documentelor de închiriere a imobilului din Bucureşti-Ploieşti nr.25-27 şi a celui din str. Gârlei nr. 1B.

3.    Reamintim, deşi este cunoscut de oricine a citit cu bună credinţă documentele depuse la instanţa care a pronunţat decizia, că sediul Antena 3 situat în sos. Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27 nu are nicio legătură cu dosarul ICA. Acesta a fost în mod abuziv inclus în lista imobilelor confiscate. El nu a fost niciodată proprietatea Institutului de Cercetări Alimentare, a fost cumpărat de CCAI la 5 ani după momentul privatizării ICA.

4.    Este absolut suprinzător cum autorii acestor denigrări nu iau în considerare nici măcar opiniile experţilor citaţi chiar de ei şi care afirmă că: ”Antena 3 are dreptul să primească despăgubirile solicitate”.

Orice alte menţiuni şi comentarii are nu ţin cont de aceste evidente dovedesc reaua credinţă a autorilor acestora".
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite