DNA a dispus trimiterea în judecată a senatorului Şerban Mihăilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentorul independent Şerban Mihăilescu este cercetat pentru primirea de foloase necuvenite
Sentorul independent Şerban Mihăilescu este cercetat pentru primirea de foloase necuvenite

Procurorii DNA au dispus astăzi trimiterea în judecată a senatorului Petru Şerban Mihăilescu, fost membru PSD, pentru fapte săvârşite în perioada în care a a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului PSD.

Şerban Mihăilescu este acuzat de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor săvârşită în legătură cu infracţiunea de foloase necuvenite.

CITEŞTE ŞI

EXCLUSIV/Interlopii, ajutaţi de justiţie să scape de martorii incomozi

Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului României, inculpatul Mihăilescu Petru Şerban a primit de la numitul Pavalache Fănel un număr de nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 ROL, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către inculpat, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Prin actul de sesizare a instanţei s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor ce formează obiectul infracţiunii de primire de foloase necuvenite, în vederea confiscării speciale.

Şerban Mihăilescu a demisionat din PSD şi a trecut la independenţi după ce Victor Ponta a ajuns preşedinteşe partidului.

El este senator de Teleorman şi secretarul Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite