Dispute între operatorii în transporturi rutiere şi Ministerul transporturilor pe baza unei noi legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansată în dezbatere la 9 august 2011, noua Lege a transporturilor îi nemulţumeşte pe cei care vor trebui să o respecte.

Federaţia Operatorilor Români în Transporturi Rutiere (FORT), critică un document legislativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

“Faţă de toate celelalte ţări care au implementat regulamentele europene prin diferite acte normative de completare a legislaţiilor naţionale, Ministerul Transporturilor de la noi nu a reuşit să prezinte partenerilor de Dialog Social nici măcar antetul unui studiu de impact asupra noilor reglementări aşa cum era şi firesc să se întâmple”, arată într-un comunicat de presă preşedintele FORT, Augustin Hagiu.
Un lucru care îi nemulţumeşte pe operatorii  rutieri este legat de obligativitatea cititorilor de carduri pentru transportul de persoane. Hagiu susţine că este posibil ca utilarea mijloacelor de transport cu astfel de echipamente ar putea ajunge pe mâna “băieţilor deştepţi”.
Ministerul Transporturilor lucrează la o lege care să reglementaze activităţile de transport, dar să elimine şi activităţile care duc la evaziune fiscală în acest domeniu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite