Delfinii au primit buletin de Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, copiii adoptivi ai Delfinariului Constanţa aduşi tocmai din Beijing, au ajuns în noua lor casă după 11 ore de zbor. Din păcate, călătoria delfinilor nu a fost lipsită de peripeţii, aeronava având întârziere de peste două ore.

Motivele: mai întâi delfinii au fost supuşi unei radiografii la Bucureşti, iar apoi aeronava a fost supusă unor controale, deşi Consiliul Judeţean Constanţa a plătit integral cursa pe ruta Beijing- Constanţa, fără escală la Bucureşti, adică 372.000 de euro. „Actele pentru transport au fost depuse din cursul zilei de joi, 27 mai, însă Autoritatea Sanitar - Veterinară a cerut documente suplimentare", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Astfel, cu mare emoţie, cei trei delfini au fost aşteptaţi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, deoarece, aflaţi sub efectul somniferelor, mamiferele oricând se puteau trezi. Pe de altă parte, pe toată durata transportului, delfinii nu au fost ţinuţi în apă, ci în bureţi umezi şi înveliţi în plastic, în cutii speciale de dimensiuni mari. Îngrijitorii au stat tot timpul lângă mamifere.

„Delfinii s-au comportat bine, nu au fost probleme, iar condiţiile de zbor au fost optime", a declarat la puţin timp după aterizarea avionului Nicoleta Ursu, medicul veterinar specializat în mamifere marine de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Simulări

Un alt hop a fost coborârea delfinilor din aeronavă şi transportarea lor, cu ajutorul unor tiruri, la Constanţa. Pentru sosirea mamiferelor, angajaţii de la Complexul Muzeal au făcut simulări timp de trei zile cu macarale, scări şi platforme, astfel încât delfinii să fie debarcaţi în condiţii de maximă siguranţă.

Noua lor casă a costat 70.000 de lei. În cele două bazine, unul descoperit de 600 de metri cubi şi altul acoperit de 500 de metri cubi, va începe perioada de acomodare, apoi antrenamentele. Primul spectacol este programat la 15 iunie. 

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite