Dan Adamescu şi cei patru judecători de la TB acuzaţi de corupţie, în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu a fost plasat în arest la domiciliu FOTO Adevărul
Dan Adamescu a fost plasat în arest la domiciliu FOTO Adevărul

Omul de afaceri Dan Adamescu şi cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de corupţie, au fost eliberaţi din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, vineri seară, înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Omul de afaceri Dan Adamescu şi judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în 24 iunie, în stare de arest, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi de DNA că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Adamescu a fost arestat în 6 iunie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, omul de afaceri fiind acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Cei patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie de Secţia pentru judecători a CSM, în 25 iunie, după ce au fost trimişi în judecată.
În 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei patru judecători şi pe Dan Adamescu, în stare de arest, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în stare de libertate, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite