Cum au motivat judecătorii decizia de o plasa în arest la domiciliu pe Carmen Adamescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Adamescu FOTO Adevarul
Carmen Adamescu FOTO Adevarul

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu deoarece probele depuse la dosar arată că a derulat o activitate infracţională în baza unor mecanisme bine puse la punct pentru a crea aparenţa de legalitate în ceea ce priveşte firmele sale.

Aşa îşi motivează magistraţii Tribunalului Bucureşti decizia prin care Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu. 

„A rezultat că, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, inculpata profitând de funcţiile deţinute a acţionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile şi casieria persoanei vătămate în modalitatea însuşirii pentru sine sau pentru societăţile care erau deţinute şi controlate de aceasta şi membrii familiei sale”, notează magistraţii, potrivit Mediafax. 

Sursa citată mai arată că mecanismul de operare a presupus „încheierea unor contracte comerciale, cu durată lungă, toate având ca obiect prestări de servicii, activităţi care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajaţii persoanei vătămate sau alte persoane juridice în baza unor relaţii contractuale directe, fie erau prestate chiar de către, dar în calităţile deţinute în cadrul persoanei vătămate pentru care era remunerată lunar sub forma unui salariu”. 

Potrivit magistraţilor, Carmen Adamescu reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică dacă ar fi lăsată în libertate. 

„Din probele efectuate în cauză rezultând că inculpata a desfăşurat activitatea infracţională în baza unor mecanisme foarte bine puse la punct, pentru a crea o aparenţă de legalitate, care să împiedice sesizarea faptelor cu ocazia unor controale de specialitate din partea organelor statului sau al auditorilor interni ori externi”, arată magistraţii. 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au încuviinţat săptămâna trecută cererea procurorilor şi au dispus arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite