Cristi Borcea şi Vasile Avram au fost audiaţi la DIICOT în noul dosar care vizează lumea fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Borcea şi Vasile Avram au fost scoşi din arest şi duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) unde au fost audiaţi într-un dosar care vizează deturnarea unui milion de euro din fondurile primite de la FIFA pentru ridicarea bazei de pregătire de la Buftea.

UPDATE La finalul audierilor, avocatul lui Cristi Borcea a declarat că fostul preşedinte executiv al clubului Dinamo nu va fi pus sub învinuire pentru că era membru în Comitetul Executiv al FRF şi „nu are habar de nimic”.

„N-are habar de nimic. Nici de dispariţie, nici de nedispariţie. El era membru în Comitetul Executiv”, a spus avocatul, potrivit news.ro.

Cristi Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, şi Vasile Avram, fostul şef al arbitrilor, au fost scoşi din arest şi dus la DIICOT pentru audieri.

Cei doi, foşti membri în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), au dat declaraţii în calitate de martori, potrivit news.ro.

Până în prezent, în acest dosar au mai fost audiaţi Mitică Dragomir, Marian Rusen, Pauls Costas, Patriţiu Abrudan, Iuliu Mureşan, Cornel Şfaiţer şi Ştefan Stana.

Costuri „umflate“ de 20 de ori

Baza de la Buftea, ridicată între 2009 şi 2011, a fost inaugurată de Mircea Sandu, la eveniment participând şi fostul preşedinte FIFA, Sepp Blatter. Primele informaţii despre costurile „umflate“ ale construcţie au apărut în „ProSport“, în iunie 2014.

Potrivit sursei citate, sumele neobişnuit de mari care au fost alocate diverselor proiecte au declanşat scânteia de la care a pornit ancheta procurorilor. Spre exemplu, pentru hotelul din interiorul bazei s-au cheltuit 2,4 milioane de euro, iar 600.000 de euro s-au dus pe costurile de proiectare.

Şi terenurile sintetice de la Buftea au fost suspect de scumpe. Fiecare a costat 500.000 de euro, în condiţiile în care terenuri identice se pot construi la jumătate de preţ.

Borcea, condamnat în dosarul „Transferurilor”

Cristi Borcea se află în arest de pe 4 aprilie 2014 când a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul Transferurilor.

De altfel, Borcea a mai fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat dare de mită. Aceeaşi acuzaţie li se aduce şi fraţilor Victor şi Ioan Becali.

Concret, cei trei sunt acuzaţi că i-ar fi dat mită judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucureşti pentru a da o soluţie de achitare în dosarul „Transferurilor”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite