Criminalii sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini abandonate lângă Secţia 9, condamnaţi la 26 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Maria Pătraşcu, soţia sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini abandonate lângă Secţia 9 Poliţie de pe şoseaua Pantelimon din Capitală, şi amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost condamnaţi la 26 de ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat apelul celor doi, le-a redus condamnările iniţiale date de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii de aici deciseseră ca ucigaşii să stea toată viaţa după gratii.

Andreea Maria Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost reţinuţi în aprilie 2015, ei fiind acuzaţi că l-au omorât în luna decembrie 2014 pe sirianul Haj Saleh Moustafa (52 de ani).

Din cercetări a rezultat că Andreea Pătraşcu i-a administrat soţului ei o cantitate mare de diazepam, medicament care, în doze mari, are efect tranchilizant.

Cu ajutorul lui Arhire, femeia a pus corpul sirianului într-o geantă, pe care au aruncat-o în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, autoturismul fiind apoi abandonat pe şoseaua Pantelimon, în apropiere de Secţia 9 de Poliţie. Cadavrul lui Haj Saleh Moustafa a fost găsit, patru luni mai târziu, pe 8 aprilie 2015, într-o stare avansată de putrefacţie.

După ce au fost prinşi, Andreea Pătraşcu şi Gabriel Arhire şi-au recunoscut vina în faţa anchetatorilor şi au dat detalii despre cum au ajuns să săvârşească această crimă.

Crimă cu premeditare

Maria şi Haj Saleh s-au căsătorit în 1996. Câţiva ani mai târziu a venit pe lume fetiţa lor care astăzi are 9 ani. La scurtă vreme, Maria a început să-şi acuze soţul de infidelitate, iar în 2012 cei doi au decis să divorţeze. Nu se ştie din ce motiv, autorităţile nu au pronunţat divorţul nici până astăzi. 

Între timp însă, Maria s-a mutat la Bucureşti. Aici l-a cunoscut pe Gabriel Alfons, fost director al unei firme de consultanţă, specializat în securitate şi absolvent al Facultăţii de Drept şi al Seminarului Teologic Liceal Bucureşti, de care s-a îndrăgostit fulgerător.

Haj Saleh a rămas la Constanţa unde, pe timpul verii, firmele sale faceau afaceri cu lanţul hotelier deţinut de afaceristul Mohammad Murad, unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi investitori din zonă. Periodic, sirianul venea în Capitală să-şi vadă fetiţa. 

De asta se afla şi pe 13 decembrie în locuinţa în care trăia soţia sa alături de fiica lor. Nu avea însă de unde să ştie că aceasta se hotărâse să-l ucidă pentru a încasa banii de pe poliţa lui de asigurare şi pentru a-i moşteni impresionanta avere. 

Nici faptul că fetiţa lui nu se afla acasă nu i-a dat de bănuit. S-a aşezat la masă şi când a terminat de mâncat şi-a pierdut cunoştinţa. Maria îi pusese o tub de diazepam în mâncare. „Când a văzut că nu mai mişcă s-a panicat şi l-a sunat pe Gabriel Alfons. În scurt timp, acesta a ajuns la locuinţa celor doi şi a băgat victima în valiză. Nu înainte însă de a-i pune o pungă pe cap pentru a se asigura că va muri în scurt timp, asta dacă nu decedase deja. Autopsia nu a stabilit exact cauzele morţii omului de afaceri. Ulterior, suspectul a dus valiza în portbagajul maşinii pe care victima o conducea, iar autoturismul l-a abandonat pe Şoseaua Pantelimon, lângă Secţia 9 Poliţie, unde de altfel a şi fost găsită, pe 8 aprilie. Imediat după aceea, cei doi s-au dus să ia fetiţa de la mama Mariei şi s-au întors acasă“, au explicat anchetatorii.

După o săptămână de audieri-maraton, anchetatorii au restrâns cercul de suspecţi la două persoane: soţia afaceristului şi amantul ei. 

Soţia acuzată de crimă este consilier la Inspecţia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Bratu, a declarat că aceasta lucra la Departamentul Relaţii Internaţionale, iar ca angajat nu a creat niciodată probleme. 

Profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, spune că de obicei tocmai astfel de persoane se dovedesc a fi criminalii perfecţi. „Mereu persoanele care au această poziţie de respect faţă de normă, faţă de conduită, se dovedesc a fi până la urmă ucigaşi. Una este aparenţa şi alta este duplicitatea.

Fiecare dintre noi avem tenebrele mai mult sau mai puţin luminoase ale structurii sufleteşti. Psihopatia aceasta de tip criminogen se ascunde undeva în adâncurile structurii de personalitate”, a explicat psihologul criminalist. El a adăugat că a fost nevoie de mult sânge rece pentru a fi comis acest omor. „În opinia mea, e vorba de o crimă comisă cu premeditare, cu complicitatea celor doi, femeia şi amantul. Nu este un caz deosebit pentru că au mai fost astfel de crime, complicităţi între amant şi soţie. Mă miră însă îngustarea aceasta a gândirii, cum poţi să crezi că poţi să ucizi o persoană şi să scapi basma curată? În momentul în care ai o astfel de gândire de tip rudimentar, infantil, te aşteaptă eşecul”, a completat, pentru „Adevărul”, profesorul Butoi. 

Trupul sirianului, găsit într-o valiză din portbagajul maşinii personale

Cadavrul cetăţeanului sirian, soţul lui Pătraşcu, a fost găsit pe 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, înscrisă pe numele societăţii Perla Majestic, care era parcată pe Şoseaua Pantelimon, vizavi de Secţia 9 de Poliţie.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în Bucureşti, într-un bloc situat într-un complex rezidenţial, însă avea reşedinţa în localitatea constănţeană Năvodari, el deţinând două societăţi comerciale.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, trăia de 15 ani în România, se afla în plin proces de divorţ de femeia cu care se căsătorise în 2010 şi cu care avea o fetiţă.

Acesta era dat dispărut din luna decembrie a anului trecut. 

„Maşina în care a fost găşit cadavrul afaceristului aparţinea hotelului la care acesta era administrator. Moustafa era utilizatorul ei”, au declarat anchetatorii. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Moustafa era un apropiat al milionarului Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri din România.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite