Contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş”, arestată pentru comiterea a peste 400 de infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş” a fost arestată preventiv pentru 29 de zile FOTO Adevărul
Contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş” a fost arestată preventiv pentru 29 de zile FOTO Adevărul

Contabila şefă a Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia că ar fi adus un prejudiciu spitalului de peste 650.000 de lei prin delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Mandatul de arestare a fost emis la cererea procurorilor Parchetului General care o acuză pe Anişoara Bărbulescu de comiterea a peste 400 de fapte penale printre care delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte).

Potrivit anchetatorilor, „în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucureşti, inculpata şi-a însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei”.

Pentru punerea în aplicare a planurilor sale, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier spre a fi depuse în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei.

În plus, procurorii susţin că „imediat după demararea verificărilor de către instituţia la care inculpata era angajată, aceasta a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea (2 terenuri şi 2 apartamente) îngreunând, astfel, posibilităţile de recuperare a prejudiciului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite