Consulul onorific al României în El Salvador, asasinat în propria locuinţă. A fost găsit legat, cu un căluş în gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat în locuinţa sa din capitala ţării, potrivit presei internaţionale.

Corpul consulului onorific Ricardo Emanuel Salume Barake a fost găsit legat şi cu un căluş în gură în casa sa, într-o zonă bogată a capitalei El Salvador, potrivit Reuters. Purtătorul de cuvânt al procuraturii susţine că, deocamdată, nu se cunosc motivele crimei şi circumstanţele în care a avut loc, însă continuă investigaţiile la faţa locului.

Este cel de al doilea diplomat asasinat în El Salvador în acest an. Pe 26 mai, consulul onorific al Panama, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viaţă în maşina sa, pe o arteră a capitalei statului din America Centrală.

El Salvador se confruntă cu o agravare a violenţelor care, între 1 ianuarie şi 13 iunie 2016, au dus la pierderea vieţilor a peste 2.000 de persoane.El Salvador este considerată una dintre cele mai violente ţări din lume, din cauza grupărilor criminale care actionează pe teritoriul său.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite