Cîmpeanu: Nu-i putem retrage, încă, titlul de doctor lui Ponta. Trei persoane au mai cerut retragerea titlului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri la Reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor că, în afară de cererea de retragere a titlului de doctor a premierului Victor Ponta, mai sunt încă trei cereri cu aceeaşi temă. Este voba de o licenţă, un masterat şi un titlu postuniversitar (doctorat/postdoctorat). Niciunul dintre cei care au cerut retragerea titlurilor nu este persoană publică.

Cîmpeanu a mai arătat că nu poate retrage momentan niciun titlu de doctor fiindcă nu s-a aprobat încă metodologia care reglementează modul în care se poate face asta, momentan existând numai o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Metodologia urmează să apară pe la mijlocul lunii februarie, potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, transmite Realitatea TV.

Cîmpeanu a participat vineri, 16 ianuarie, la reuniunea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), care s-a desfăşura la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde s-au discutat cele mai importante teme de actualitate din învăţământul superior, care trebuie clarificate la începutul anului 2015. 

Este vorba despre metodologia de abilitare, metodologia de finanţare, codul studiilor universitare de doctorat, aspecte cu privire la asigurarea calităţii în învăţământul superior, metodologia de alegeri 2015-2016, cât şi asigurarea condiţiilor legale de funcţionare a CNR.

Ordonanţa plagiatului

În spiritul tradiţiei guvernelor conduse de Victor Ponta de a schimba Legea Educaţiei prin ordonanţe de urgenţă (OUG), la sfârşitul anului trecut a mai apărut o OUG prin care premierul îşi va putea retrage titlul de doctor. 

Practic, prin ordonanţa de urgenţă 94/2014, s-a adăugat un articol care va permite celor care deţin titluri academice sau ştiinţifice să renunţe la acestea în baza unei simple cereri adresate Ministerului Educaţiei.

Astfel, Victor Ponta va putea renunţa de bună voie la titlul de doctor, fără să mai fie nevoie ca retragerea titlului să fie fundamentată pe faptul că lucrarea a fost plagiată.


Preşedintele Consiliului de Etică al Universităţii Bucureşti despre plagiat, regulile care se aplică demnitarilor plagiatori şi cazul Olguţa Vasilescu

Ponta a modificat Legea Educaţiei ca să poată renunţa la titlul de doctor. Ministrul Educaţiei: A fost iniţiativa noastră

Cîmpeanu: Am cerut Direcţiei juridice găsirea unei soluţii la cererea lui Ponta privind retragerea titlului de doctor

Victor Ponta vrea să renunţe la titlul de „Dottore”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite