Ce spune Titi Aur despre accidentul de la Pasajul Unirii

0
Publicat:

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat ce se întâmplă cu o persoană care conduce continuu timp 16 ore, cum este cazul șoferului autocarului cu turiști greci.

Titi Aur susține că 16 ore de condus sunt echivalentul stării de ebrietate FOTO: Inquam Photos
Titi Aur susține că 16 ore de condus sunt echivalentul stării de ebrietate FOTO: Inquam Photos

Potrivit acestuia, după 6-8 ore un șofer începe să nu mai aibă reflexe, să nu mai audă bine și să nu mai fie atent. Titi Aur este de părere că „infrastructura a agravat greșelile” șoferului, precizând că „acel limitator de înălțime ar fi trebuit fie să nu se miște deloc, fie să cedeze la un moment dat”.

16 ore de condus înseamnă echivalentul aproape a stării de ebrietate pentru că deja dupa 4 - 6 - 8 ore începi să nu mai ai reflexe, să nu mai auzi bine, nu mai ești atent. Când ești aproape de destinație organismul se relaxează și dă comandă că ai ajuns, practic atunci se simte cel mai mult starea de oboseală. Infrastructura a agravat greșelile făcute de șofer pentru acel limitator de înălțime ar fi trebuit fie să nu se miște deloc, fie ar fi trebuit să cedeze la un moment dat și să se rupă. Nu a funcționat nici una, nici alta”, a explicat Titi Aur, potrivit Digi24.

Au început să apară tot mai multe informații despre accidentul din Pasajul Unirii din Capitală. Presa elenă susține că inițial autocarul a plecat cu doi șoferi, însă unul dintre aceștia a făcut toxiinfecție alimentară, motiv pentru care celălalt șofer a fost nevoit să conducă 16 ore.

Șoferul grec a fost audiat seara trecută de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Potrivit Digi24, acesta le-a spus oamenilor legii că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în pasajul Unirii. Șoferul nu a oferit mai multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia susține că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă în orașul Salonic unul dintre aceștia ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare.

Un grav accident rutier s-a produs ieri, 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii din București după ce un autocar cu persoane de cetățeni greacă a intrat în limitatorul de înălțime în timp ce se circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. În urma impactului o persoana a decedat și o altă se află în stare critică.

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, se arată într-un comunicat al ISU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite