Ce este „Avionul Apocalipsei”, punctul mobil de comandă al Pentagonului în cazul unui război nuclear VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO US Air Force
FOTO US Air Force

„Avionul Apocalipsei”, destinat să fie utilizat în cazul unui război nuclear, a fost reperat, recent, deasupra Europei. Aeronava a făcut parte din flota care l-a însoţit pe preşedintele american Joe Biden în timpul vizitei sale diplomatice în Europa.

Avionul Boeing 747 Nightwatch este deţinut de Forţele Aeriene ale SUA şi mai este denumit şi „avionul nuclear” sau „Pentagonul zburător”. Aeronava poate să rămână în aer timp de mai multe zile şi poate rezista unui puls electromagnetic declanşat de o explozie nucleară.

Boeing 747 Nightwatch este practic un punct de comandă care poate fi utilizat de secretarul american al Apărării cât şi pentru personalul militar superior pentru conduce operaţiuni în cazul unui potenţial război nuclear. La bordul său se mai afla analişti militari, strategi şi specialişti în comunicaţii care operează sisteme electronice complexe şi care astfel îl pot ghida cu infiormaţiile necesare pe preşedintele american în primele zile ale unui potenţial război nuclear. 

În prezent, „Avionul Apocalipsei” desfăşoară misiuni de antrenament, dar trebuie precizat că aeronava este tot timpul pregătită pentru situaţii reale de luptă. Aparatul este dotat cu zeci de antene satelit şi alte sisteme care facilitează comunicarea cu absolut cu orice tip de navă, submarin sau aeronavă din SUA sau din orice altă ţară. O oră de zbor cu acest aparat de zbor costă aproximativ 160.000 de dolari. 

    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite