Cazul Caracal: Gheorghe Dincă, supus expertizei psihiatrice la INML

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat în urma dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, este supus marţi expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală, el fiind încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Dincă a fost transferat la începutul acestei luni la Spitalul Penitenciar Jilava pentru efectuarea expertizei psihiatrice. El va fi evaluat pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

”În cursul acestei zile, inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat din Arestul Central în Spitalul Penitenciar Jilava, pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, anunţa la 1 octombrie Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Măsurile procedurale se refereau la efectuarea expertizei psihiatrice.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu, o nouă expertiză urmnd să fie făcută în Statele Unite.

Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite