Casele şi terenurile din Bucureşti ale lui Robert Turcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Turcescu şi-a investit banii în proprietăţi imobiliare FOTO Eduard Enea
Robert Turcescu şi-a investit banii în proprietăţi imobiliare FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Robert Turcescu deţine numeroase case şi terenuri, care ar face invidios orice dezvoltator imobiliar. Datele despre averea lui Robert Turcescu au fost făcute publice în urmă cu trei luni, când jurnalistul şi-a anunţat candidatura, din partea PMP, la Primăria Capitalei. Turcescu şi-a publicat atunci declaraţia de avere şi de interese, aşa cum cere legea.

Fostul realizator al emisiunii 100% are zeci de conturi bancare, acţiuni blue chips la Bursa de Valori Bucuresti şi mai multe apartamente, case şi terenuri.

Jurnaliştii de la Rise Project au făcut o descriere sumară a fiecărei proprietăţi în parte deţinute de Robert Turcescu.

1. Bulevardul Ştefan cel Mare. În apropiere de Piaţa Muncii. Bloc ridicat în anii 1970-1980. La parter, două birouri notariale. Turcescu a cumpărat aici o garsonieră de 37 de mp. Data tranzacţiei: decembrie 2003. Vânzător: prima lui soţie, Corina Ilie, de care a divorţat în acelaşi an. Preţul plătit: 8.000 de euro.

2. Bulevardul Nicolae Grigorescu. Peste drum de Ştrandul Titan. Lângă Biserica Acoperământul Maicii Domnului. Blocul, ridicat în 1967, cuprinde 260 de apartamente, dintre care 220 sunt garsoniere. Una dintre garsoniere, de 30 de mp, e a lui Turcescu. A cumpărat-o în aprilie 2004. Preţul: necunoscut.

3. Bulevardul Basarabia, aproape de Arena Naţională, peste drum de parcul Naţional. Un bloc construit în anii 1962, identic altora care mărginesc, clonate, aglomeraţia străzii. În septembrie 2004, Turcescu a cumpărat aici un apartament cu două camere, de 44 de mp. Preţul plătit: 30.500 de euro.

4. Strada Parcului, între Romexpo şi cartierul Pajura. Ansamblu rezidenţial construit de ANL, format din vile tip, lipite una de alta. În aprilie 2005, Turcescu a contractat aici o casă cu patru camere, dispusă pe două niveluri, în suprafaţă de 126 de mp. Patru ani mai târziu, a putut să se mute în ea. Preţul, scris în contractul de construire: 69.300 de euro, cu tot cu TVA. Deşi mai avea alte trei proprietăţi, Turcescu a beneficiat de o subvenţie guvernamentală de 10.150 de euro, la această achiziţie.

5. Strada Viscolului, periferie. 15 minute de mers de la staţia de metrou Păcii. Turcescu are aici un teren de 1.800 de mp, aproape pătrat, înconjurat cu plasă de sârmă şi acoperit de o iarbă înaltă. L-a cumpărat în martie 2007 şi l-a lăsat aşa zece ani. Preţul plătit: 199.000 de euro.

6. Şoseaua Vitan-Bârzeşti. Margine de Bucureşti, aproape de morga oraşului. Lângă enormul hotel RIN, cel mai mare din Capitală, Robert Negoiţă, azi, primar al sectorului 3, a ridicat două blocuri.

Cel mai spaţios apartament al lui Turcescu se găseşte în blocurile pe care Robert Negoiţă le-a lipit de RIN Grand Hotel. Data tranzacţiei: februarie 2008. Preţul plătit: 115.000 de euro.

Lipsesc din lista proprietăţilor un apartament, două terenuri agricole şi unul intravilan din Argeş şi câte un teren intravilan din Tulcea şi Ilfov – si ele, proprietăţi declarate de Robert Turcescu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite