Bogdan Aurescu, despre nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA: „O alegere excelentă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook MAE
FOTO Facebook MAE

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a catalogat drept „o alegere excelentă” propunerea ca Andrei Muraru să fie noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.

„Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”, a spus Aurescu.

Cine este Andrei Muraru, nominalizat pentru funcţia de ambasador al României în SUA

Andrei Muraru a fost numit Consilier Prezidenţial la data de 22 decembrie 2014.

Născut în 1982, Andrei Muraru este absolvent al Facultăţii de Istorie (2005), licenţiat al programului de master „Românii şi Europa” (2007) şi doctor în Istorie (2011) al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (sursa - presidency.ro).

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziţii, de la expert-cercetător la preşedinte executiv (2012-2014).

În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României.

A fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite