Bărbatul de la Iaşi care şi-a omorât sora şi nepoata, găsit mort într-o pădure din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Iaşi care şi-a ucis sora şi pe fetiţa acesteia, în vârstă de cinci luni, a fost gasit mort într-o pădure din judeţul Neamţ. Procurorii au confirmat identitatea bărbatului: George Guraliuc. 

Sursele citate au spus că barbatul a fost găsit mort sâmbătă, în jurul orei 18.00. Potrivit „Ziarul de Iaşi”, lângă el a fost găsit şi cuţitul cu care şi-ar fi omorât sora şi nepoata de cinci luni. Tânărul are răni în jurul inimii. Cadavrul a fost găsit după ce poliţiştii din Neamţ au scotocit pădurea din apropierea mănăstirii pe care o frecventa George Guraliuc.

Bărbatul a fost principalul suspect în cazul crimei din cartierul Alexandru din Iaşi. El şi-a ucis sora, Maria Guraliuc, în vârstă de 29 de ani, angajată la Penitenciarul din Iaşi şi fostă jurnalistă, şi pe fata acesteia. Femeia avea gâtul tăiat în momentul când soţul ei a descoperit-o moartă în casă. 

Procurorii l-au considerat pe George Guraliuc suspect încă din ancheta preliminară. În apartamentul tinerei au fost găsite actele acestuia, un rucsac şi un caiet pe care scria: „Lumea asta e stricată. Sunt într-o altă lume”.

Rudele femeii înjunghiate susţin că aceasta se certa tot mai des, în ultima perioadă, cu fratele ei, George Guraliuc (foto stânga), în vârstă de 23 de ani, acesta locuind tot în Iaşi, într-o garsonieră din cartierul Nicolina.

george guraliuc

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi, medicul Călin Scripcaru, a declarat, vineri, că tânărul a fost internat timp de trei săptămâni în această unitate medicală, el fiind externat la începutul lunii iunie, scrie Mediafax. Astfel, bărbatul a ajuns la spital pe 18 mai şi a fost externat pe 6 iunie. Medicii au declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că tânărul s-a internat singur, iar externarea a fost decizia sa unilaterală.

Medicii au anticipat sinuciderea

Potrivit medicilor de la Socola tânărul suferea de tulburare psihotică acută şi un debut de schizofrenie. Scripcaru preciza că tânărul a primit tratament de specialitate. Totodată, medicul ieşean presupune că, după externare, pacientul nu a mai luat tratamentul prescris, astfel că boala s-a acutizat.

Comentând decizia externării unui asemenea pacient, doctorii au declarat că nu pot ţine niciun pacient cu forţa. „Timpul era prea scurt ca să-l putem numi schizofrenic. Boala se confirmă într-un timp îndelungat. El nu crease niciun fel de probleme. Nu existau motive care să le dea de bănuit medicilor, pentru a refuza externarea. Singura obligaţie a pacientului este să-şi ia medicamentele prescrise”, a declarat un medic de la Socola.

De alfel, reprezentanţii instituţiei au anticipat posibilitatea sinuciderii, în momentul când Guraliuc şi-ar fi dat seama de ce a făcut. „De cele mai multe ori, pacienţii cu boli grave apelează la sinucidere. Dacă acesta nu a avut discernământ în momentul crimei, atunci când şi-a revenit şi a conştientizat ce a făcut, este foarte probabil să-şi fi luat viaţa”, a spus un medic sub anonimat pentru „Ziarul de Iaşi”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite