Bărbat reţinut după ce a postat anunţuri false cu o minoră care suferă de o boală incurabilă

0
Publicat:

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi propus instanţei cu măsuri preventive, după ce ar fi postat pe mai multe site-uri un anunţ umanitar în care ar fi prezentat cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă, cu scopul de obţine bani de la posibilii donatori.

Arestare generică FOTO Costel Crângan

La data de 14 iunie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Investigaţii Criminale - Sector 3 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Timiş, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, prejudiciul creat fiind de aproximativ 25.000 de euro", informează Poliția Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2022 - mai 2023, un bărbat ar fi publicat pe mai multe site-uri un anunţ umanitar, cuprinzând informaţii contrare datelor realităţii, respectiv ar fi prezentat cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat şi încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile şi unităţi de calculator, precum şi trei cărţi de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificaţi şi ridicaţi 5.000 de lei şi un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate", arată sursa citată.

Bărbatul de 36 de ani a fost condus la audieri, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite