Bărbat din Suceava, reținut după ce și-a decapitat pisica

0
Publicat:

Un bărbat din orașul Fălticeni, județul Suceava, a fost reținut după ce în luna noiembrie a anului trecut și-a ucis pisica prin decapitare folosind un cuțit. 

Uciderea animalelor cu intenție și fără drept se pedepșește cu închisoarea. Sursa foto: arhivă
Uciderea animalelor cu intenție și fără drept se pedepșește cu închisoarea. Sursa foto: arhivă

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au finalizat ancheta, iar bărbatul, acuzat de cruzime față de animale, a fost reținut pentru 24 de ore. 

Oribila faptă a avut loc în dimineața zilei de 1 noiembrie. Bărbatul, din motive deocamdată necunoscute, și-a ucis propriul animal chiar în curtea casei, folosind un cuțit.  

Cazul a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor – IPJ Suceava, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni. Cauza a fost documentată, inclusiv cu material probator criminalistic şi expertize specifice.

Bărbatul ar putea face ani grei de închisoare

„La data de 04.01.2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava”, se arată în comunicatul poliției. 

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluţie procedurală corespunzătoare.

Ce spune legea

Potrivit Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Potrivit legii nr. 205/2006  constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

  • folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare;
  • folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; d) rănirea cu intenţie a animalelor.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani:

  • uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
  • schingiuirea animalelor;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • zoofilia
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite