Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi copii agresaţi de poliţişti locali în sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ciorbea - avocatul poporului Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ciorbea - avocatul poporului Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Poporului a anunţat, miercuri, că s-a sesizat din oficiu în cazul a doi copii agresaţi fizic de angajaţi ai Poliţiei Locale din sectorul 3. Copiii au fost reţinuţi pentru că ar fi pescuit ilegal în lacul din parcul IOR, însă în clipul filmat de unul dintre aceştia se poate observa cum un poliţist local îl loveşte cu pumnul în stomac pe celălalt copil.

„Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Oficialii din instituţie anunţă că s-au sesizat din oficiu, după ce în mass-media au apărut, pe 12 septembrie, imagini cu un copil bătut de poliţişti locali ai sectorului 3 şi legat cu cătuşele de un coş de gunoi, pentru că ar fi pescuit în lacul I.O.R. Din imagini reieşea că şi prietenul minorului, care a reuşit să filmeze agresiunea, a fost la rândul său lovit de poliţiştii locali. 

În urmă cu două săptămîni doi copii au fost reţinuţi de poliţia locală sector 3 când pescuiau ilegal în lacul din Parcul IOR din Capitală. În imaginile surprinse de unul dintre adolescenţi se vede cum un poliţist local îl loveşte în stomac pe celălalt copil.„Mai eşti, mă, şmecher? Dacă fugi îţi rup picioarele“, îi spune băiatului unul dintre poliţişti, iar altul îi dă un pumn în stomac.

În imaginile postate pe internet se vede cum poliţistul întinde mâna şi îl loveşte pe copil, iar acesta începe să plângă. Jurnalistul Radu Ciorniciuc a publicat videoclipul şi susţine că, ulterior, băiatul a fost legat cu cătuşele de un coş de gunoi. El a anunţat că familia va depune o plângere.

„Rică şi Vali - doi dintre copiii din Deltă (Văcăreşti, n.red.) - au fost bătuţi şi legaţi cu cătuşele de un coş de gunoi de către Poliţia Locală Sector 3 pentru că au prins patru peşti în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituţiei care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă. Dacă e cineva printre voi care ne poate consulta în legătură cu procedurile legale, vă rog să-mi trimiteţi un mesaj privat. Mă gândeam că ăsta nu e un caz izolat şi că aşa arată realitatea pentru sute de mii de români care trăiesc în sărăcie şi n-are cine să le aibă de grijă, să le ia apărarea. Doar că pumnul ăla dat de brută în copil (la secunda nouă) e, de fapt, realitatea noastră, a tuturor celor care ne încăpăţânăm să mai trăim în statul ăsta devastat. Tot pumn e şi ăla când te duci la instituţii de stat şi stai cu orele la cozi, scatoalcă e şi când te infectează bacteriile în spital, când cade acoperişul şcolii peste copil sau când îţi iei jet paralizant de la jandarm. Niciodată n-am fost mai dezamăgit de locul în care trăiesc”, a scris el pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite