Autorul accidentului mortal prins pe Facebook, audiat din nou de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 23 de ani din Bucureşti care a provocat, miercuri, un accident mortal, a fugit de la locul accidentului, iar sâmbătă seară a fost lăsat în libertate, a fost audiat din nou duminică după-amiază de procurori, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Şoferul a fost prins cu ajutorul Facebook. Poliţiştii care investighează cazul au avut inspiraţia să lansese un apel pe Facebook, în care se cerea sprijinul internauţilor pentru identificarea maşinii implicate în accident.

Şoferul a fost surprins, miercuri, de camerele de supraveghere după ce a lovit mortal o femeie pe Bulevardul Energeticienilor, din Capitală, şi apoi a fugit de la locul accidentului.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arătau că, în accident, a fost implicat un autoturism marca Opel Vectra B argintiu, model produs între anii 1995 şi 1999. Filmările erau însă insuficient de clare, astfel încât numărul maşinii nu a putut fi identificat.

Postarea a fost preluată şi distribuită şi de agentul de poliţie din Braşov Marian Godină, cunoscut internaut, iar oamenii s-au mobilizat.
„Ne ajutaţi să îl găsim? În data de 24.08.2016, în jurul orei 6.30, conducătorul autoturismului din imagini a lovit mortal o persoană, pe Bulevardul Energeticienilor din Bucureşti, după care a părăsit locul accidentului şi încă nu a fost identificat. Orice informaţie ne poate fi de folos”, a scris Godină pe Facebook.

Anunţul poliţistului braşovean a avut peste 2.400 de distribuiri şi câteva mii de comentarii. Unele dintre ele au conţinut detalii despre locul unde ar putea fi maşina implicată în accidentul mortal.
Cu ajutorul informaţiilor primite de la internauţi, vineri seară, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe şofer. Maşina a fost găsită în spatele unui bloc de pe strada Mărgeanului, din zona Pieţei Rahova, din Bucureşti. Autoturismul avea urmele accidentului rutier produs pe Bulevardul Energeticienilor.

Cercetat în stare de libertate

Suspectul, în vârstă de 23 de ani, a recunoscut în faţă poliţiştilor că el este cel care a lovit cu maşina femeia care traversa Bulevardul Energeticienilor. În loc să o ajute ori să sune la 112, bărbatul, care nu are permis, a fugit, iar câteva ore mai târziu, victima s-a stins la Spitalul Pantelimon. Iniţial, bărbatul a fost reţinut 24 de ore.

Surprinzător, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au decis apoi cercetarea în stare de libertate, fără vreo altă măsură preventivă, a tânărului de 23 de ani care conducea fără permis şi a produs accidentul mortal. Decizia luată de procuror nu poate fi contestată.

Poliţistul Marian Godină, care a contribuit la prinderea şoferului fără permis, s-a arătat dezamăgit de decizia anchetatorilor. El a scris pe pagina sa de Facebook că procurorul l-a lăsat pe suspect să plece acasă „liber ca pasărea cerului”, acestea fiind momentele în care „simţi că cineva îşi bate joc de tine”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite