Armata recrutează soldați și gradați profesioniști. Ce salarii oferă

0
Publicat:

Ministerul Apărării Naționale continuă activitățile de recrutare a tinerilor – băieți și fete, pentru posturile de soldați și gradați profesioniști, în limita locurilor rămase neîncadrate. 

 FOTO Mircea Moira/Shutterstock
FOTO Mircea Moira/Shutterstock

Informații referitoare la oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și de repartiție sunt furnizate de către personalul recrutor din unitățile militare şi personalul birourilor informare-recrutare din judeţele sau sectoarele Municipiului Bucureşti în care candidaţii îşi au domiciliu.

Înscrierea se poate face până la data de 29 septembrie 2023, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 2 octombrie 2023.

Condiţiile şi criteriile generale de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat/ gradat profesionist în activitate se regăsesc pe site-ul https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.

Conform unor surse, solda unui militar este de minim 3.000 de lei, dar în funcție de postul ocupat aceasta poate crește până la 4.000 de lei.

Formarea iniţială a soldaților/gradaților profesioniști

- se realizează în centrele de instruire/unităţile de instrucţie ale categoriilor de forţe ale armatei și durează cel mult 5 luni

- pe timpul programului de instruire, cursanții sunt luaţi în evidenţă cu gradul de soldat profesionist

- programele de formare se finalizează cu acordarea certificatului de absolvire, care constituie baza confirmării în armă, și numirea în funcţia corespunzătoare pregătirii

- candidații care nu au efectuat stagiul militar trebuie să parcurgă și să finalizeze un program de instruire care cuprinde două module: modulul instruirii individuale, destinat formării deprinderilor individuale, și modulul perfecţionării instruirii de specialitate, axat pe pregătirea militară specifică armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare

- candidații care au efectuat anterior serviciul militar sau au activat în calitate de SGP nu vor parcurge decât al doilea modul.

- Instruirea, cazarea, masa și echipamentul sunt gratuite.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite