Anchetă a Poliţiei, după G4Media a fost ţinta unui atac cibernetic. Sesizarea va fi transmisă DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română anunţă, joi, că s-a sesizat din oficiu, după ce site-ul G4Media a fost ţinta unui atac cibernetic, fără ca funcţionarea acestuia să fie afectată. IGPR a precizat că sesizarea va fi transmisă DIICOT. G4Media a anunţat că, încă de miercuri seară, site-ul propriu a fost ţinta unui atac care a presupus trimiterea unui număr imens de cereri de accesare a site-ului, în jur de 10 milioane de request-uri în 10 minute.

Atacul informatic a fost de tipul „Distributed Denial of Service”. FOTO: Shutterstock
Atacul informatic a fost de tipul „Distributed Denial of Service”. FOTO: Shutterstock

„Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – S.C.C.I. s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 7-8 septembrie 2022, un site de ştiri a fost ţinta unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service”. Acesta este un tip de atac informatic, prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu”, a transmis, joi, Poliţia Română, citată de news.ro.

Sursa citată a precizat că, de regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

„Sesizarea urmează a fi înaintată către D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbarea funcţionării sistemelor informatice, faptă prev. şi ped. de art. 363 Cod Penal şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prev. şi ped. de art. 365 Cod Penal”, a mai precizat IGPR.

G4Media a anunţat, joi, că site-ul propriu a fost ţinta unui atac.

„Atacul a început miercuri seară, în jurul orei 21.10, şi a continuat pe toată durata nopţii şi joi dimineaţă. Daunele produse sunt minime, site-ul G4Media fiind în permanenţă disponibil pentru cititori. Atacul s-a materializat prin trimiterea unui număr imens de cereri de accesare a site-ului, în jur de 10 milioane de request-uri în 10 minute, iar vârfurile ating aproape 30.000 request-uri/secundă, potrivit companiei de hosting Presslabs”, a transmis G4Media.

Sursa citată a precizat că, în 12 ore de la începerea atacului, au fost peste 600 de milioane de request-uri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite