Amor mortal, pentru proful de filosofie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropiaţii Gabrielei, tânăra de 19 ani care s-a aruncat sâmbătă de la etajul 10, spun că s-a sinucis fiindcă profesorul din liceu a părăsit-o. Mama fetei susţine că în noaptea tragediei, fata i-a trimis mai multe mesaje fostului iubit, în care îi spunea că se va sinucide, dar el nu a luat-o în serios.

Gabriela Dumitru, studentă în anul I la Facultatea de Arte, şi profesorul său de filosofie din clasa a XII-a, Walther Prager (35 de ani), aveau o relaţie de pe vremea când ea era elevă la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc" din Capitală. Maria, una dintre fostele sale colege, spune că Gabriela era o fată introvertită şi emotivă. „El i-a făcut avansuri şi ea s-a îndrăgostit imediat!", a spus Maria.

I-a promis că se vor căsători

Mai mult, Walther Prager i-a promis acesteia că se va căsători cu ea, susţin părinţii şi prietenii fetei. „Erau destul de distanţi în liceu, ca să nu dea de bănuit. Ea credea că se vor căsători, pentru că el aşa îi promisese. Profesorul este căsătorit şi are un copil, dar îi promitea că va divorţa pentru ea", a spus o altă fostă colegă de clasă.

Citiţi şi:

EXCLUSIV: Studenta la Arte Plastice s-a sinucis din dragoste pentru profesorul de filosofie

Familia Lorenei Hurdea, eleva sinucigaşă, a rămas neîmpăcată cu decesul adolescentei îndrăgostită de profesorul de matematică

„În noaptea tragediei a primit un e-mail de la domnul profesor în care îi spunea că a părăsit-o fiindcă şi-a găsit o altă iubită", a mai spus prietena fetei. Despre relaţia dintre profesorul de filosofie şi elevă ştiu şi unii dascăli din liceul pe care Gabriela l-a absolvit anul trecut. Una dintre fostele profesoare ale tinerei admite, într-o înregistrare pentru „Adevărul de Seară", că la înmormântarea tinerei au existat discuţii despre faptul că fata şi profesorul de filosofie aveau o relaţie amoroasă.

Ultim mesaj...

Walther Prager, profesorul de care Gabriela a fost îndrăgostită  Foto: FacebookPărinţii tinerei încă nu şi-au revenit din trauma provocată de moartea unicului lor copil. „După ce el i-a zis că o părăseşte, ea i-a dat mai multe e-mailuri şi SMS-uri, în care i-a spus că îşi va lua viaţa. Ultimul mesaj pe care el i l-a trimis Gabrielei a fost «Felicitări pentru viaţă!». Fata mea îi trimisese mai multe mesaje în care l-a avertizat că se va sinucide. Să-l bată şi pe el Dumnezeu, aşa cum m-a bătut pe mine. Este vinovat moral de moartea fetei!", a spus plângând mama tinerei.

Femeia spune că, deşi ştia despre relaţia fiicei sale cu profesorul, nu a reuşit să o determine pe aceasta să renunţe la el. „I-am spus că este o relaţie nepotrivită, că nu este el singurul bărbat şi că ar trebui să sfârşească relaţia. Dar nu a acceptat pentru nimic în lume, fiindcă îl iubea mult!", a mai spus mama fetei.

Profesorul Walther Prager, care din octombrie locuieşte la Cluj, nu a putut fi găsit până la închiderea ediţiei. Contactată de reporterii „Adevărul de Seară", mama acestuia a rămas foarte surprinsă de acuzaţiile care i se aduc fiului său.

„Nu ştiu despre ce este vorba. Am încercat să-l sun, dar are telefonul închis. Nu cred că a avut vreodată o relaţie extraconjugală", a spus mama acestuia. Walther Prager a plecat în luna octombrie 2010 de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc" şi în prezent este postdoctorand în Filologie Clasică şi Filosofie Antică, la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

„Este unul dintre cei mai buni specialişti în Filologie Clasică şi Filosofie Antică. Este un reprezentant al tinerei generaţii savante!", a spus conferenţiarul universitar doctor Alexander Baumgarten, de la Universitatea „Babeş-Bolyai", care a precizat că între viaţa personală a unei persoane şi competenţele ştiinţifice pot exista diferenţe radicale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti condamnă o astfel de atitudine la catedră.

„Un astfel de comportament încalcă regulamentul de ordine interioară. În asemenea situaţii intervine o comisie de cercetare formată la nivelul şcolii care propune sancţiuni", a declarat Marian Banu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Ancheta poliţiştilor în acest caz este în derulare. „Pentru a finaliza ancheta, mai avem de audiat nişte persoane. Aşteptăm şi raportul medico-legal. Va mai dura probabil câteva luni", a declarat şeful biroului morţi suspecte din cadrul Poliţiei Capitalei, Florin Bălăceanu.

image

CITEŞTE ŞI:

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Liceu cu tradiţie în scandaluri

Deşi considerat pe locul 5 în topul celor mai performante licee din Bucureşti, Colegiul „George Coşbuc" excelează în materie de scandaluri. În urmă cu doi ani, directoarea liceului de la acea dată, Ilinca Buciu, a fost implicată ­într-un scandal, după ce a jucat în piesa de teatru „Monologurile vaginului", de Eve Ensler. Cel mai recent scandal de la acest liceu a avut loc în urmă cu trei luni, când doi elevi din clasa a V-a s-au bătut, iar unul dintre ei a ajuns la spital. 

"Să-l bată şi pe el Dumnezeu, aşa cum m-a bătut pe mine! Este vinovat moral de moartea fetei mele!"
mama Gabrielei

„Ralph" a murit pentru profa de română

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu aproape patru ani. Bogdan „Ralph" Costache, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Griviţa din Bucureşti, s-a aruncat de la etajul 9 al blocului unde locuia amanta sa, Corina Vasile, care îi era profesoară de română. Înaintea gestului fatal, profesoara îl anunţase că nu mai pot fi împreună. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis închiderea dosarului, dascălul fiind găsit nevinovat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite