Alertă la un hipermarket din Capitală: mici din carne de cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii au găsit 200 de kilograme de carne tocată etihetată greşit FOTO: Adevărul
Inspectorii au găsit 200 de kilograme de carne tocată etihetată greşit FOTO: Adevărul

200 de kilograme de carne de cal tocată au fost descoperite într-un hypermarket din Capitală. Carnea era etichetată ca fiind carne de vită pentru mici. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al Autoritatea Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu. Acesta a precizat că în prezent a fost demarată o anchetă.

Inspectorii ANSVSA au descoperit joi, în timpul unui control, un lot de 200 de kilograme de carne tocată etichetată greşit. Carnea trebuia să fie de vită, însă în urma unui control s-a dovedit a fi carne de cal. 

Din această cantitate urmau să fie produşi mici. 

Controlul cărnii a avut loc săptămâna trecută, ieri a apărut buletinul de analiză, iar astăzi a fost emisă o alertă.

„În cursul zilei de azi a apărut pe sistemul de alertă o suspiciune de fraudă de substituire de specie carne vită cu cal, am declanşat anchetă, colegii noştri au sechestrat lotul incriminat. E vorba de 200 kilograme de carne tocată. S-au recoltat probe şi se vor face analize”, a spus Vladimir Mănăstireanu, preşedintele interimar la ANSVSA.

„Este vorba de un magazin în care s-au găsit aceste probe suspecte, un hypermarket din Capitală", a declarat Mănăstireanu.

La finalul anchetei, inspectorii vor afla dacă din acest lot a ajuns carne pe rafturile magazinului, iar primele rezultate ar putea veni peste o săptămână.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite