A/H1N1: Mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul persoanelor care au acceptat vaccinarea nu a atins nivelul scontat de guverne
Numărul persoanelor care au acceptat vaccinarea nu a atins nivelul scontat de guverne

În ciuda avertizărilor autorităţilor publice referitoare la gravitatea epidemiei de gripă porcină, mulţi au refuzat vaccinare împotriva virusului A/H1N1. Astfel, ţări precum Franţa, Germania şi Olanda au rămas cu stocuri de vaccin neutilizate şi au decis să le revândă în străinătate.

Citeşte şi: Universitatea Harvard: S-a exagerat cu gripa porcină!

Autorităţile publice ale multor state europene au stocuri de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, mizând iniţal pe o dublă injectare a fiecărui subiect, ca urmare a indicaţiilor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Însă, numărul persoanelor care au acceptat vaccinarea nu a atins nivelul scontat de guverne. Totodată, s-a dovedit că o doză unică este suficientă pentru protejarea pacienţilor.

Franţa a comandat vara trecută 94 de milioane de doze de vaccin în valoare de 869 de milioane de euro, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Paris. Dar, până în prezent, numai cinci milioane de persoane au fost vaccinate în ţară.

Olanda, care a comandat 34 de milioane de doze, şi-a anunţat intenţia de a revinde 19 milioane "unor ţări în care există o lipsă acută de vaccinuri", transmite Agerpres.

Află cât la sută din populaţia Germaniei a acceptat să se vaccineze până în prezent

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite