Aglomeraţie la frontiera cu Ungaria. Camioanele stau la cozi din cauza unui nou sistem informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

Autorităţile maghiare au introdus un nou sistem informatic la frontieră, iar acest lucru cauzează întârzieri mari la trecerea graniţelor. Cei mai afectaţi sunt transportatorii.

După ce Ungaria a introdus săptămâna trecută un nou sistem informatic folosit de autorităţile de frontieră, s-au format cozi importante de camioane, acest lucru înregistrându-se şi luni, 29 noiembrie. Pentru ca un  TIR să treacă în Ungaria durata de aşteptare este de aproximativ trei ore.

La Nădlac II, punctul de trecere de pe autostrada pan-europeană, coloana de autocamioane este de aproximativ cinci kilometri, iar timpul de aşteptare pentru ieşire din ţară pe cele patru artere deschise pentru traficul greu este de cel puţin 180 de minute, informează G4Media.

La Nădlac I se aşteaptă cel puţin 90 de minute, iar la Vărşand – 180 de minute.

În judeţul Bihor, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, se aşteaptă 100 de minute la Borş I şi 40 de minute la Borş II, iar în judeţul Satu-Mare, la Petea, se aşteaptă 180 de minute.

Pe sensul de intrare în România, aglomeraţie este doar la Nădlac II, unde se aşteaptă aproximativ o oră.

Autorităţile precizează nu este afectat traficul uşor, respectiv nu se înregistrează timpi de aşteptare mari pentru cei care călătoresc cu autoturisme, autocare sau microbuze.

La începutul săptămânii trecute, după implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către autorităţile ungare, la Nădlac II s-a aşteptat şi şase ore pe arterele de ieşire din ţară dedicate traficului greu, aici formându-se o coloană de autocamioane care a depăşit 10 kilometri pe autostrada pan-europeană.

Citeşte şi: 

Migrant găsit în compartimentul trenului de aterizare al unui avion, după un zbor de aproape trei ore VIDEO

Jens Stoltenberg avertizează Rusia că vor exista „consecinţe” ale unor tentative de invazie a Ucrainei

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite