Acordarea gradelor şi repartizarea absolvenţilor Academiei de Poliţie, amânată până în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolvenţii Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza“, promoţia 2013, şi repartizarea acestora la unităţi a fost amânată de Guvern până în luna decembrie. Argumentul pentru decizia luată miercuri prin Ordonanţă de Urgenţă a fost acela al necesităţii încadrării în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru acest an. Amânarea a fost decisă

„Aceste măsuri se iau pentru încadrarea în cheltuielile de personal în limita alocată pentru anul 2013. Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolvenţii Academiei de Poliţie, promoţia 2013, precum şi repartizarea în unităţi şi numirea în funcţii se va realiza la data de 1 decembrie 2013“, se arată în Ordonanţa de Urgenţă.

Absolvenţii promoţiei care solicită încetarea raporturilor juridice avute cu Ministerul Afacerilor Interne la data absolvirii vor fi exoneraţi de la plata cheltuielilor prevăzute de angajamentele încheiate şi vor primi gradul militar în rezervă, mai precizează sursa citată.

În perioada cuprinsă între data absolvirii şi data acordării gradelor profesionale sau militare, absolvenţii vor beneficia de dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuţiei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite