A murit George Marinescu, fost prezentator la TVR în perioada comunistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi nu a avut prompter, George Marinescu a citit impecabil, după cum i-au dictat „emanaţii“ Revoluţiei
Deşi nu a avut prompter, George Marinescu a citit impecabil, după cum i-au dictat „emanaţii“ Revoluţiei

George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la Televiziunea Română, între 1969 şi 1990, a murit.

Fostul prezentator TVR era internat la o clinică privată din Capitală, potrivit unor surse din Televiziunea publică.

George Marinescu şi-a făcut autocritica la câteva minute de la proclamarea Televiziunii Române Libere: "Îmi fac mea culpa în numele colegilor din Televiziune".

"Mi-am luat inima în dinţi şi am zis că aşa e bine să fac. Mulţi mi-au spus că am făcut o prostie mare de tot. Mi-am cerut scuze pentru ceva ce nu făcusem eu. Prezentasem tot felul de ştiri cu recorduri interplanetare la recoltat tone de sfeclă. Minciuni, era clar. Soţia mea era acasă, cu fiică-mea, care era elevă. Au primit un telefon, voce de bărbat, nu ştiu nici acum cine a fost. I s-a spus că domnul Marinescu trebuie să ajungă urgent acasă. 'Pentru ce?', a întrebat nevastă-mea. 'Vorbeşte prea mult', i s-a răspuns. Era în după-amiaza zilei de 22", spune Marinescu într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, publicat pe 23 martie 2010.

După evenimentele din decembrie 1989, George Marinescu a fost numit director la televiziunea Guvernului României, post în care a rămas timp de şapte ani.

Anul trecut, la 70 de ani, Marinescu prezenta o emisiune politică la Televiziunea România de Mâine, a Universităţii "Spiru Haret".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite