30 de persoane blocate în zăpadă în staţiunea Păltiniş au fost salvate de salvamontişti

0
Publicat:

Pompieri militari, jandarmi montani și salvamontiști  au luat parte duminică seara la evacuarea unui număr de 30 de persoane, de la o cabană din zona Şanta, aflată la ieşirea din staţiunea Păltiniş, care au rămas blocate din cauza zăpezii, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Turiștii au fost evacuați   FOTO Salvamont Sibiu
Turiștii au fost evacuați FOTO Salvamont Sibiu

Cele 30 de persoane, dintre care 11 copii, blocate în zona Şanta, au fost evacuate, duminică seara, în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale, a anunţat ISU Sibiu.

În urma misiunii de evacuare, pompierii militari sibieni, împreună cu jandarmi montani și salvamontiști, au evacuat un număr de 19 adulţi şi 11 minori. Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranţă, fără a necesita îngriji medicale. Acestea au fost îmbarcate în mijloacele se transport ale ISU Sibiu şi au fost transportate în siguranţă în municipiul Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan, notează Agerpres. 

Intervenție în forță

Cele 30 de persoane erau cazate la o unitate turistică. Echipele de salvare au intervenit cu o autospecială de primă intervenţie cu şenilată, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă a grupei operative.

Pompierii au fost sprijiniţi de jandarmii montani din cadrul IJJ Sibiu şi de Salvamont Sibiu, a precizat Andreea Ştefan.

Conform sursei citate, drumurile de acces spre unităţile turistice din zona Păltiniş - Şanta sunt blocate în totalitate de depunerea „unui strat foarte mare de zăpadă”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite