VIDEO Cât valorează timpul oferit educaţiei unui copil? Un experiment social arată câţi oameni sunt dispuşi să ajute un elev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură clip video fundaţia romana pentru copii, comunitate si familie
FOTO: Captură clip video fundaţia romana pentru copii, comunitate si familie

În România, mulţi copii vulnerabili nu primesc ajutor la teme acasă din varii motive, iar pe termen lung ajung la abandon şcolar din această cauză. Un experiment social a urmărit modul în care câţiva trecători reacţionează atunci când sunt rugaţi de o elevă în clasa I să o ajute la teme.

O fetiţă stă pe bancă şi se uită la trecători. Se opreşte şi cere ajutor la teme. Unii îi răspund că nu au timp, însă alţii se opresc şi o ajută. Lipsa ajutorului la teme este realitatea multor elevi din ţară. Unii dintre ei sunt ajutaţi de către ONG-uri sau voluntari, pe când alţii nu au, practic, niciun sprijin.

- „Mă ajutaţi, vă rog frumos, la teme?”, spune o şcolăriţă.

- Nu, că nu pot, n-am vreme”, răspunde un trecător grăbit.

- „De ce să te ajut aici cu tema?”, o întreabă o trecătoare.

- Pentru că părinţii mei sunt ocupaţi cu munca”, răspunde micuţa.

O parte dintre trecători s-au oprit să o ajute pe fată să alcătuiască propoziţii pornind de la cuvintele „copii”, „sărăcie”, „dar”, „iubire”.

La sfârşit, micuţa a vrut să vadă cât valorează timpul celor care au ajutat-o şi a vrut să le ofere bani, dar adulţii au refuzat.

Trecătorii care au ajutat-o pe fetiţă, au încurajat-o că va fi ajutată şi pe viitor. În realitate însă, copiii vulnerabili şi care nu primesc sprijin ajung să abandoneze şcoala. 

           

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite