Tinerii români - primii care invită elevi din întreaga lume să se alăture Zilei Umanităţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
humanity day

Elevii de la Transylvania College, cea mai mare şcoală privată din Ardeal, au iniţiat zilele acestea un demers în cadrul căruia invită elevii din întreaga lume să li se alăture şi să celebreze Ziua Umanităţii la nivel mondial, în perioada 24 - 31 Martie, 2022.

Pentru noi toţi, această perioadă, de când a început războiul din Ucraina, a reprezentat o afluenţă de frici, îngrijorări, chiar neputinţe. Iată însă că elevii din România găsesc resurse pozitive, speranţă şi invită la solidaritate pentru Ucraina.

Ce anume cer elevii de la colegii şi dascălii lor din întreaga lume

Şcolile urmează să încurajeze personalul şi studenţii să poarte haine în culorile drapelului Ucrainei (albastru şi/sau galben) în o zi aleasă de către ei în intervalul 24 - 31 Martie 2022.

Mai mult, pentru a îi ajuta direct pe cei afectaţi, fiecare şcoală este rugată să identifice cel puţin o organizaţie de caritate sau un grup de ajutor care să participe la eforturile de ajutor umanitar din Ucraina.

Studenţii şi membrii comunităţii fiecărei şcoli sunt rugaţi să aducă tot ce pot dona pentru cauza aleasă de ei, pentru a susţine eforturile umanitate din ţara vecină, sau să doneze o sumă cât de mică elevilor din Ucraina.

Experienţele fiecărei şcoli, fiecărui elev, să fie amplificate pe reţelele sociale folosind hashtagurile #hereforukraine, #humanityday şi/sau #hereforumanity pentru a aduce la cunoştinţa cât mai multor oameni despre această iniţiativă.

Urmăriţi videoclipul - How to become a part of the Humanity Day - 24th March 2022 pentru a afla direct informaţii de la elevii care au inspirat această iniţiativă şi care vă invită să participaţi şi pe voi.

Un prim pas a fost făcut. Directoarea şcolii - Ruxandra Mercea, prin dialogul permanent pe care îl are cu liderii unor organizaţii educaţionale de top din lume, a reuşit ca acţiunea elevilor ei să se desfăşoare nu doar în România, ci să fie direcţionată şi implementată în toate şcolile din Statele Unite ale Americii.

Copiii şi prin intermediul lor noi, adulţii, trebuie să devenim mai conştienţi de importanţa rolului şcolii şi vocii tinerilor pentru viitorul lor. Ei ne arată zilnic că şcoala nu este doar o instituţie educaţională. Ea asigură bunul mers al societăţii şi are rolul de a îngriji fizic şi emoţional copiii¨- ne-a declarat Ruxandra Mercea, directoarea executivă a şcolii, care este cum nu se poate mai mândră de elevii ei.

Numărul copiilor care au fost forţaţi să fugă împreună cu familia din casele lor a crescut. Această iniţiativă poate reprezenta un pas important pentru a reduce vulnerabilitatea celor afectaţi. Avem cu toţii o răspundere comună, o datorie morală - aceea de a ne ajuta unii pe ceilalţi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite