Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Iată ce le-a picat elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Ultimul examen din cadrul Bacalaureatului a fost susţinut astăzi, iar luni, până la ora 12:00, se vor afişa rezultatatele.

Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Astăzi a fost ultima probă scrisă din cadrul examenului de maturitate. 

Elevii au susţinut astăzi proba profilului la alegere din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile. Din aceştia, aproape 20.000 sunt din promoţiile anterioare.

Subiecte Chimie anorganică BAC 2019

Barem Chimie anorganică BAC 2019

Probele scrise au început pe 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Marţi, 2 iulie, s-a susţinut proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană). 

Miercuri, 3 iulie, Bacalaureat 2019 a continuat cu proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. 

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. 

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.  

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. 

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. 

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Cum se promovează

Ministerul Educaţiei anunţă că a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Subiecte şi barem Chimie anorganică BAC 2019. Andronescu ar vrea schimbarea examenului de Bacalaureat 

La sfârşitul lunii martie, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că ar dori reorganizarea sistemului de educaţie şi introducerea a patru tipuri de bacalaureat.  

Ministrul Andronescu propunea introducerea unui BAC T (tehnologic), BAC A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), BAC A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi BAC V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale). 

„Eu cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ. Un om care nu produce idei, un om care nu este capabil să fie creativ în fiecare zi, nu se poate ridica de la orizontală, metaforic vorbind. De aceea, eu cred că obligaţia învăţământului este să pună accent pe creativitatea elevului.  

Să nu omoare creativitatea prin autoritate excesivă, să îl lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Dar el a gândit soluţia aceea.  

Trebuie să îl determinăm să gândească, să îi formăm aceste mecanisme. Această probă este văzută ca o probă care integrează mai multe discipline şi care ne arată nouă dacă cel şcolit a înţeles ceea ce i s-a predat, a înţeles ceea ce a acumulat în cunoaştere şi poate să folosească aceste acumulări în practică. (...) Încercăm să ne uităm puţin pe organigrama ministerului şi chiar să avem acolo o structură care să se ocupă de această latură a creşterii puterii de imaginaţie, de creativitate, de inovare a elevilor”, a explicat ministrul Andronescu atunci. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite