SUBIECTE BAC 2013 / Subiectele de la proba de Economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri cea de-a treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. adevarul.ro vă prezintă subiectele la proba de economie de la Bacalaureat 2013.

Adevărul LIVE Rezolvarea subiectelor de la toate probele la alegere de la BAC 2013

Subiectul I: 

A: Elevii au avut de comentat cinci afirmaţii, dacă sunt adevărate sau false.

B. De scris o sintagmă sau un cuvânt, astfel încât propoziţia de mai jos să devină adevărată: "În ţările cu economie dezvoltată, resursele economice sunt abundente".

Candidaţii au mai avut de completat un tabel cu cererea şi oferta în care se dădeau preţul şi cantitatea oferită şi se cerea să se adauge în tabel cantitatea cerută în situaţiile următoare:

a. Să completeze părţile lipsă ale tabelulului:

- De dat valorile corespunzătoare
- De calculat coeficientul de elasticitate al ofertei în funcţie de preţ, în situaţiile în care preţul creşte de la două unităţi monetare la trei unităţi monetare.
- De trasat graficul eficienţei.

Subiectul II 

Candidaţii au avut de rezolvat două probleme: 

A. De calculat preţul, de calculat costul total. 

La subpunctul 2, candidaţii au avut de scris despre productivitatea marginală a capitalului. 

B - Sensul modificării dobânzii dacă suma împrumutată şi rata dobânzii rămân neschimbate, iar timpul de rambursare se înjumătăţeşte.

Subiectul III

1. De definit piaţa muncii, de exemplificat trei forme de venit ale factorilor de producţie, de dat un exemplu cu valori numerice în care să ilustreze modificarea volumului tranzacţiilor, când viteza de rotaţie a banilor creşte mai puţin decât creşte masa monetară.

2. De explicat rolul bursei de valori în finanţarea activităţilor economice.

Puteţi vedea celelalte subiecte în linkurile de mai jos. 

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013/ Subiectele şi rezolvările la proba de Fizică

Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Fizică.

SUBIECTE BAC 2013 / Rezolvarea subiectelor la Informatică

Astăzi are loc ultima proba la Bac 2013. George Trifan, profesorul de informatică la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti discută şi rezolvă subiectele de la Bacalaureat în studioul Adevărul Live.

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la Anatomie

Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Anatomie.

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / Subiectele şi rezolvările la proba de biologie

Profesoara de Biologie  Claudia Neguţ, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Capitală, va rezolva, vineri, subiectele la BAC 2013 la biologie, la Adevărul Live.

BACALAUREAT 2013: rezolvarea subiectelor la fizică. Candidaţii: ”A fost foarte greu. Ne-au dat subiecte de olimpiadă”

Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de-a treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Fizică, despre care elevii care au ieşit deja din clasă spun că au fost destul de accesibile.

UPDATE BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la Geografie

Elevii de clasa a XII-a susţin vineri cea de treia probă la Bacalaureat, la una dintre materiile opţionale. „Adevărul” vă prezintă rezolvarea integrală a subiectelor la Geografie, despre care profesorii spun că au fost destul de accesibile.

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / SUBIECTELE LA BACALAUREAT 2013 - PROBELE DE ANATOMIE, ECONOMIE, FIZICĂ, GEOGRAFIE ŞI BIOLOGIE

Peste 165.000 de absolvenţi de liceu susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite