Premiile excepţionale obţinute de elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), elevii români au obţinut rezultate excepţionale: trei medalii de aur şi o medalie de argint, a transmis Ministerul Educaţiei vineri, printr-un comunicat de presă.

Echipa României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori a obţinut mai multe premii remarcabile. 

Medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara).

Alexandru Luchianov, distins şi anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima poziţie în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la ediţia din 2018).

Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu - Team leader) şi Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău - Deputy leader).

Competiţia s-a desfăşurat, în perioada 23 – 29 august, la Maribor (Slovenia). Au participat 90 de elevi din 24 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscrişi elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite