Patru licee de top din Marea Britanie şi Elveţia vin să-i convingă pe elevii români să studieze în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii a patru şcoli renumite din Marea Britanie şi Elveţia vor vizita în următoarea săptămână patru oraşe din ţară, pentru a se întâlni cu elevii care visează să urmeze un liceu în străinătate. Taxele pot depăşi 100.000 de euro pe an, însă oferă condiţii de vis pentru o adolescenţă de neuitat: cazare în campusuri şcolare, masă, excursii şi activităţi recreative ăentru elevi în ţări precum Marea Britanie sau Elveţia.

Copiii din familiile cu venituri peste medie pot merge la un liceu din Marea Britanie unde, în medie, taxele costă între 30.000 de lire şi 35.000 de lire pe an. Cât despre Elveţia, taxele anuale sunt între 63.000 şi 98.000 de franci elveţieni.

Aceste costuri includ cursurile, cazarea în campusuri cu cele mai moderne facilităţi, masă, excursii şi activităţi recreative (muzică, teatru, pictură, sport). Recomandabil este ca demersurile de admitere la şcoli să înceapă cu aproximativ un an înainte. Studiile se finalizează cu obţinerea unor diplome recunoscute internaţional.

Elevii interesaţi să studieze la un liceu de elită din străinătate şi familiile acestora pot afla mai multe informaţii atât despre programele oferite de cele patru şcoli, cât şi despre oportunităţile şi beneficiile studiului în străinătate direct de la reprezentanţii colegiilor, Chelsea Independent College, Duff Miller College, Lansdowne College (toate cele trei fiind localizate în Londra) şi Aiglon College din Elveţia. 

Ei vor ajunge în perioada următoare în patru oraşe din ţară, în cadrul Top Education Tour, eveniment regional organizat de Integraledu:

• Craiova - luni, 5 octombrie, la Hotel Golden House, ora 18.00
• Sibiu – marţi, 6 octombrie, Ramada Sibiu Hotel, ora 18.00
• Cluj-Napoca - miercuri, 7 octombrie, City Plaza Hotel, ora 18.00
• Bucureşti - vineri, 9 octombrie, Grand Hotel Continental, ora 18.00

„Evenimentul face parte din proiectul Top Education Tour – program prin care repezentanţii şcolilor din străinătate vin în România să cunoască elevii români - şi este unic în ţară, fiind un semn de recunoaştere şi apreciere a inteligenţei tinerilor români care studiază în prezent la liceele şi universităţile din afara ţării”, a declarat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department Integraledu.

Licee de renume din Marea Britanie sau Elveţia

Chelsea Independent College oferă mediul şi atmosfera potrivite în care tinerii îşi pot descoperi talentele şi interesele, îşi dezvoltă autodisciplina, ambiţia şi capacitatea de a socializa şi de a lucra în echipă.

Duff Miller College se defineşte printr-un simţ desăvârşit al comunităţii şi prin raportul excelent dintre profesori şi elevi. Colegiul creează un mediu ce inspiră elevii şi le oferă încrederea şi motivaţia necesare pentru a atinge cele mai bune rezultate posibile.

Lansdowne College pregăteşte fiecare elev într-un mediu de lucru intensiv, motivant şi academic şi, în acelaşi timp, informal, relaxat şi plăcut. Este foarte căutat pentru cei care, ulterior, vor să aprofundeze domeniile de media sau ale artei.

Aiglon College, din Elveţia, este una dintre şcolile care fac parte din grupul Round Square, reţeaua internaţională a şcolilor de elită care include unele dintre cele mai cunoscute instituţii din întreaga lume. Aici se pune mult accent nu doar pe partea academică, elevii fiind pregătiţi să devină independenţi încă de pe băncile şcolii. Aceştia sunt încurajaţi să îşi dezvolte calităţile de lider şi individualitatea, respectând bunele relaţii cu cei din jur. Accentul se pune mult şi pe voluntariat, spre exemplu, sala de sport a instituţiei fiind construită din banii colectaţi de elevi prin activităţi de voluntariat.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite