Orban: „Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Orban a declarat că va aplica legea în cazul în care există profesori care refuză să predea în sistem online
Premierul Orban a declarat că va aplica legea în cazul în care există profesori care refuză să predea în sistem online

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 21 septembrie, că va aplica legea în cazul profesorilor care refuză să predea în sistem online.  "Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale”, a spus Orban.

Întrebat ce se întâmplă în situaţiile în care cadrele didactice refuză să predea online copiilor, premierul  Ludovic Orban a declarat că va fi aplicată legea. "Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. Dacă va fi necesar să facem modificări la Legea Educaţiei, vom face”, a spus Orban.

El a adăugat că nu trebuie judecaţi toţi dascălii după atitudinea unora. ”Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează şi îşi fac datoria", a explicat Orban.

În ceea ce priveşte perioada alegerilor, în care orele se vor susţine online acolo unde sunt secţii de votare în şcoli, premierul a declarat că ministrul Educaţiei Monica Anisie  a avut o serie de consultări cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a analiza cum se vor desfăşura atunci cursurile.

Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online, a mai spus premierul. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite