Jurnalista româncă Monica Ulmanu face parte din echipa Washington Post care a câştigat Premiul Pulitzer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Ulmanu FOTO educateprivata.ro
Monica Ulmanu FOTO educateprivata.ro

Jurnalista româncă Monica Ulmanu a câştigat cel mai prestigios premiu din domeniul presei, alături de echipa Washington Post, din care face parte. Distincţia a fost acordată pentru o serie de articole de investigaţie care au avut ca subiect schimbările climatice.

Comitetul de acordare a premiului a explicat că seria de articole la care a participat Monica Ulmanu a fost premiată pentru că reprezintă ”o serie extraordinară care a demonstrat cu claritate ştiinţifică efectele nocive ale temperaturilor extreme asupra planetei.”, conform https://www.educatieprivata.ro/

Monica Ulmanu coordoneaza o sectie din departamentul de grafică de la Washington Post ca assignment editor. Ea s-a mutat de la Guardian la Washington Post in 2018 si a mai lucrat, intre altele, la Reuters (biroul din Londra) si Boston Globe, plus un stagiu la New York Times.

Despre Premiul Pulitzer

Premiul Pulitzer – premiul pentru jurnalism american, creat în anul 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer. El este acordat anual pentru merite deosebite pentru reportaje, fotografii, romane şi înregistrări muzicale. Premiatului i se acordă şi suma de 10.000 $ americani. În lumea jurnaliştilor şi scriitorilor din Statele Unite, Premiul Pulitzer este un premiu similar ca prestigiu cu premiul Nobel acordat cercetătorilor, scriitorilor şi oamenilor de ştiinţă din întreaga lume sau cu premiul Oscar din cinematografie.

Premiatul este anunţat de regulă în luna aprilie. Acordarea premiului se face la circa o lună după înştiinţare în perioada prânzului în biblioteca universităţii Columbia University din New York City. Premiul Pulitzer a fost acordat pentru prima oară în 1917.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite