Iohannis: Şcolile se redeschid din 8 februarie pentru majoritatea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis Foto rri ro

Majoritatea elevilor merg de luni la şcoală, a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis după o şedinţă la Palatul Cotroceni.

Mai exact, majoritatea şcolilor din România vor fi deschise din 8 februarie, adică din semestrul al doilea, iar decizia va fi luată în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate. În localităţile care se încadrează în „scenariul verde” (rata de infectare între 0 şi 1,5 la mia de locuitori), toate şcolile se redeschid fizic, în localităţile care se încadrează în „scenariul galben” (rata de infectare între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori) vor merge face cursuri elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale, precum şi copiii de grădiniţă. 

Dacă localitatea intră în „scenariul roşu” (rată de infectare peste 3), continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri copiii de grădiniţă şi de ciclu primar, dar ceilalţi nu mai merg la şcoală şi fac ore online. Dacă rata de infectare trece de 6, localitatea se carantinează şi se închid toate şcolile, iar cursurile trec integral online. 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite