Directoarea Liceului Jean Monnet, după scandalul cu profesorul exhibiţionist: „E greu de controlat. Nu putem alege profesorii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un profesor de muzică de la Liceul Jean Monnet, la o petrecere deocheată împreună cu elevii
Un profesor de muzică de la Liceul Jean Monnet, la o petrecere deocheată împreună cu elevii

Directoarea Liceului Jean Monnet, Tudoriţa Codreanu, spune că nu a avut stomacul să se uite la întregul filmuleţ cu profesorul exhibiţionist. ”Profesorul de muzică nu era titular la noi la liceu, ci suplinitor, a venit în această toamnă în locul unei colege care, din motive medicale, şi-a luat o jumătate de normă”, a explicat directoarea.

Aceasta a adăugat că în şcoală respectivul profesor a avut un comportament ireproşabil, iar şcoala nu are cum controla ce fac profesorii în privat. 

Întrebată cum explică faptul că, în 2012, a avut loc un alt scandal în această şcoală în care, un profesor de sport, şi acesta suplinitor, a primit o condamnare cu suspendare pentru relaţii sexuale întreţinute cu o elevă de clasa a XI-a, directoarea a răspuns: ”Nu cred că are legătură. Asemenea situaţii se întâmplă peste tot, din păcate. Aceasta nu este o problemă a liceului, ci una legată de resursa umană, de situaţia din societate”, consideră managerul şcolii. 

„E trist că suntem puşi toţi într-o lumină proastă”

Din punctul acesteia de vedere şcoala nu are instrumentele necesare pentru a preveni astfel de situaţii: ”Din păcate, nu există o resursă umană care să poată fi aleasă după nişte criterii. Şi dincolo de porţile şcolii nu putem şti cine ce face şi cum”. 

Directoare adaugă că un profesor suplinitor este o resursă disponibilă pentru o perioadă scurtă şi nu este neapărat ataşat de meseria de profesor. ”Eu am o vârstă şi profesorii mei au fost un exemplu pentru mine. Şi-i privesc de jos în sus şi acum. Încă fac lucrul acesta. Aşa ar trebui să fie din punctul meu de vedere. Dar, societatea este în schimbare, oamenii se schimbă şi sunt mulţi neaveniţi şi cel mai trist este că suntem puşi toţi într-o lumină proastă. Gândiţi-vă că sunt dascăli care au vechime 25 de ani, 30 de ani în şcoală care muncesc, îşi fac treaba şi meseria cum trebuie şi nu este normal să planeze asupra lor, pentru că m-a durut ce aţi spus mai devreme că de ce la Liceul Jean Monnet. Nu nepărat. Noi suntem aici în centru şi suntem mai băgaţi în seamă. Dar lucrurile acestea se întâmplă şi în ţară. Şi e dureros. Dar, cum spuneam, sunt probleme de sistem şi e greu de controlat”, a conchis directoarea.  

Citeşte şi: Profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Bucureşti, scene erotice cu o elevă în faţa colegilor

EXCLUSIV Profesor de la Jean Monnet, scene erotice cu o elevă de 16 ani. Ziua prof de muzică, noaptea stripper

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite